Українські хокеїсти фінішували третіми на турнірі в Польщі

Поділитися
Українські хокеїсти фінішували третіми на турнірі в Польщі Збірна України здобула лише одну перемогу в трьох матчах © hokej.net
Збірна України з хокею везе з Польщі одну перемогу та дві поразки. З урахуванням ситуації, що склалася в українському хокеї, вже сам факт проведення матчів національною командою налаштовує на оптимістичний лад.

Збірна України з хокею з двома поразками і однією перемогою фінішувала на третьому місці міжнародного турніру серії Єврохокейчеллендж в польській Торуні.

Українці в першому матчі в овертаймі програли 5:6 господарям майданчика, хоча двічі по ходу гри вели в рахунку (3:1 і 5:3), потім розгромили Румунії 5:0, а в третій зустрічі поступилися в напруженій боротьбі Угорщини 5:6. У заключному поєдинку українці відкрили рахунок, але потім всякий раз опинялися в ролі наздоганяючих. А коли угорці відірвалися на дві шайби, зуміли лише наблизитися до них. Зміна воротаря на шостого польового на останній хвилині не допомогла.

Найбільш результативними в української збірної були нападники Віталій Доніка - 5 (3+2) очки, Артем Бондарєв і Роман Благий і захисник Юрій Наваренко - 4 (1+3). Також три шайби на свій рахунок записав захисник Володимир Алексюк. А в цілому, слід зазначити, що результативними діями - шайбою або асистом може похвалитися майже кожен з української команди.

Слід додати, що у Польщі "синьо-жовті" виступали в експериментальному складі - без низки гравців, які в останні роки визначають ігрове обличчя команди, з кількома молодими хокеїстами і, як кажуть деякі тренери, з "коліс", тобто з мінімальною передігровому підготовкою.

Втім, результат виступів у Торуні не настільки важливий, враховуючи те, наскільки складною виявилася ситуація в українському хокеї: нагадаємо, що до цих пір не почалося національну першість, і багато гравців виїхали за кордон в пошуках варіантів працевлаштування. Тому для тренерського штабу виявилося складним завданням зібрати боєздатний склад на фактично заключний міжнародний турнір перед чемпіонатом світу. Саме перевірка конкурентності нинішньої команди на тлі досить міцних суперників і було головним завданням для Олександра Годинюка.

Нинішній підготовчий збір опинився під загрозою зриву ще й тому, що в деяких чемпіонатах, в яких задіяні українці, не передбачено перерви у змаганнях, і клуби просто відмовлялися відпускати в Україну своїх хокеїстів. За інформацією ZN.UA, кілька виконавців не прибуло до збірної саме з цієї причини.

Могли опинитися за бортом збірної і представники чемпіонату Румунії, які масово працевлаштувались в ньому через отстуствия змагань будинку. Однак тут допоміг випадок: Казахстан відмовився від участі в етапі Еврохоккейчелленджа в Торуні, і організатори звернулися до румунів з проханням хоча б заповнити пробіл - нехай не якісно, але хоча б за кількістю. В румунської Федерації пропозицію прийняли, а в національній першості зробили тижневу паузу - Годинюк зітхнув з полегшенням, адже його команда одразу ж поповнилася вісьмома хокеїстами.

Збірна зібралася в Броварах ще минулого тижня, однак за кілька днів тренувань чи можна було напрацювати нові зв'язки на льоду і пояснити гравцям філософію гри. Допомогло те, що багато хокеїсти вже знайомі з вимогами Годинюка, адже працювали з ним в "Соколі", так і в юніорській чи молодіжної збірних. Тим більше, що нинішній наставник українців у минулому сезоні асистував Андрію Назарову і навряд чи став істотно змінювати тренувальний процес.

Матчі в Польщі показали, що українці, як і раніше мають проблем з балансом в ігрових лініях: грубо кажучи, атака перевершує оборону за кількістю правильно вчинених дій, що відображається у кількості закинутих і пропущених шайб. 12 голів за 3 поєдинка - забагато навіть для експериментального складу, але при цьому 15 разів українські хокеїсти засмучували воротарів суперників, що, можна сказати, радує. Але помилки в захисті часом були вже занадто явними - то шайбу зі своєї зони не можемо вивести, то обрізки допускаємо.

Тренерський штаб напевно знає, що з цим робити, і в квітні на чемпіонатом світу перед уболівальниками постане інша, більш дисциплінована і підготовлена команда. Українці в Кракові зіграють проти вже знайомих Польщі та Угорщини, а також Японії, Італії та Казахстану, чий рівень якщо не краще за всіх, то вже точно перевершує нинішніх суперників у ряді компонентів. Тому щоб виступити гідно, а швидше за все саме таке завдання, а не вихід у топ-дивізіон, буде стояти перед нашою збірною, українцям треба буде показати всі свої кращі сторони і допустити мінімум помилок.

Ще один позитивний момент - наявність у складі молодих хокеїстів, 1993-96 років народження - Віталія Андрейківа, Віталія Ляльку, Віктора Захарова, Сергія Кузьмика і Всеволода Толстушко, ну і звичайно ж, воротаря Едуарда Захарченко, який зіграв один матч на "нуль", а в другому отримав хорошу навантаження від угорських нападників, відбивши 35 кидків.

Напередодні стало відомо, що хокейний чемпіонат України все-таки вийде на старт - попередній термін старту змагань з 4 командами - середина лютого. Турнір триватиме до середини квітня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі