Українські футбольні клуби витратили 45 млн доларів на трансфери в 2018 році

Поділитися
Українські футбольні клуби витратили 45 млн доларів на трансфери в 2018 році Майкон - найдорожчий трансфер УПЛ 2018 року © ФК Шахтер
Найдорожчим придбанням став Майкон.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) опублікувала дані про трансферний ринок за 2018 рік.

Повідомляється, що клуби з України в 2018 році витратили на трансфери 45,1 мільйонів доларів. Це на 746,7% більше, ніж у минулому році.

За цим показником Україна знаходиться на 14-му місці в Європі і 20-ю у світі. Доходи українських команд від трансферів склали 94,3 мільйона. Це на 45,9% більше, ніж у минулому році. Прибуток склав 49,2 мільйона.

Найдорожчим продажем в минулому році став перехід Фреда з "Шахтаря" в "Манчестер Юнайтед" за 59 мільйонів євро. Найдорожчою покупкою – трансфер Майкона з "Корінтіанс" в "Шахтар" за 6,6 мільйонів євро.

Витрати всіх футбольних клубів на купівлю нових гравців у минулому році склали 7,03 млрд доларів. Ця сума на 10% перевищує аналогічний показник за 2017 рік - тоді було витрачено 6,37 млрд доларів.

нНйдорожчим придбанням став форвард Кіліан Мбаппе - близько 200 мільйонів доларів. Француз перейшов з "Монако" в ПСЖ ще в 2017 році на правах оренди, але повноцінний перехід відбувся лише влітку 2018-го.

Більшу частину грошей (78%) витратили клуби, що представляють УЄФА. Більше 50 млн доларів витратив на трансфери 31 клуб. У загальній складності 3974 клуб здійснив трансфери в минулому році.

Раніше "Барселона" оголосила про трансфер найдорожчого нідерландського футболіста в історії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі