Українські фехтувальники відмовилися від матчів і турнірів з участю росіян

Поділитися
Українські фехтувальники відмовилися від матчів і турнірів з участю росіян © nffu.org.ua
Федерація фехтування України висловила протест щодо російської агресії у Криму. Остаточною точкою неповернення для спортсменів стало вбивство українського солдата. Ініціативу підтримали олімпійські чемпіони та призери чемпіонатів світу та Європи.

Українські фехтувальники, які є одними із найбільш успішних українців на міжнародній арені, висловили ноту протесту російській агресії у Криму, заявивши про відмову від турнірів, де беруть участь колеги з Росії.

Чаша терпіння досить толерантних спортсменів переповнилася, коли 18 березня у Криму було вбито представника українських збройних сил.

"До останнього моменту залишався спорт поза політикою, однак 18 березня відбулися події, які не може залишити без уваги Федерація фехтування та збірна команда України - під час штурму 13-го фотограмметричного центру Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України у Сімферополі російськими військовослужбовцями було вбито громадянина України, прапорщика Какуріна С.В., а також було поранено ще кількох українців", - сказано в заяві.

ТАКОЖ: Провідні тенісисти світу звернулися до українців зі словами підтримки (відео)

"У зв'язку з цими трагічними подіями жіноча і чоловіча збірні команди України з фехтування на шаблях відмовляються брати участь у турнірах, що проходять на території Російської Федерації і, зокрема, анулюють заявку на участь українських фехтувальників в етапі Кубка Світу "Московська шабля", який відбудеться 21-23 березня в м. Москва", - заявили фехтувальники.

Наголошується, що серед спортсменів, що бойкотують даний турнір, олімпійські чемпіонки Пекіна-2008 - Ольга Харлан, Ольга Жовнір і Галина Пундик, чемпіонки світу-2013 у командних змаганнях Олена Вороніна та Аліна Комащук, бронзові призери чемпіонату Європи-2013 у командних змаганнях Олег Штурбабін, Дмитро Бойко, Дмитро Пундик та Андрій Ягодка, а також заслужені тренери України Гарнік Давидян і Валерій Штурбабін.

Примітно, що українські шаблістки здобули титул у 2013 році саме у фінальному поєдинку проти росіянок. Тоді у вирішальний момент перемогу команді принесла досвідчена і титулована Ольга Харлан. !zn

Читайте також:

Ольгу Харлан визнано найкращою шаблісткою року

Українські шпажисти домоглися історичного успіху на чемпіонаті світу

Тисячі литовців провели акцію "Разом за Україну" на баскетбольному матчі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі