Українські біатлоністи в новому складі виграли в експериментальній мікст-естафеті

Поділитися
Українські біатлоністи в новому складі виграли в експериментальній мікст-естафеті Артем Тищенко (на передньому плані) разом з Юлією Джимою зайняли третє місце в гонці © Оксана Гаранец
Вдало розпочався для України етап Кубка світу в чеському Нове-Місце. Причому бронзовий фініш вийшов не у лідерів, а тих, хто йде за ними.

Українці Юлія Джима та Артем Тищенко зайняли третє місце в сингл-міксті, який дебютував на етапі Кубка світу з біатлону в чеському Нове-Місце.

Українські біатлоністи відстали на 3 секунди від норвежського дуету, а від переможців - росіян Яни Романової та Олексія Волкова - на 24,6 секунди.

Вирішальною стала заключна, восьма стрілянина, в якій Волков виступив бездоганно, в той час як прийшов на стрільбищі першим німець Ерік Лессер допустив п'ять промахів і втратив шанси навіть на призовий подіум. На рахунку українців - 8 промахів.

Зазначимо, що формат даної дисципліни нагадує Різдвяну гонку в німецькому Гельзенкірхені, яку в кінці 2014 року виграли українці Валентина Семеренко та Сергій Семенов.

Отже, гонка сингл-мікст (або супермикст) включає в себе два вогневих рубежі з трьома додатковими патронами на кожному з етапів, однак у разі заходження на штрафне коло, спортсмен пробігають не 150, а 75 метрів. У тому випадку, якщо одні збірні будуть нагоняться іншими на коло, то відсталі тут же припиняють боротьбу. Жінки біжать перший і третій етапи, а чоловіки - другий і заключний. Це дає можливість у перерві передачі естафети відновити сили і повторно нанести мастило на лижі.

Нове мєсто (Чехія)

Кубок світу

7-й етап

Одиночна змішана естафета 6+7,5 км

1. РОСІЯ (Романова, Волков) - 35.43,3 (0 шт. кіл + 5 дод. патронів)

2. Норвегія (Ольсбу, Х. Наповнююча Абе-Лунн) - відставання 21,5 (0 + 3)

3. Україна (Джима, Тищенко) - 24,6 (0 + 8)

4. Німеччина (Кюммер, Лессер) - 38,9 (3 + 6)

5. Франція (Лятюйер, Беатрікс) - 1.57,8 (0 + 15)

6. Швеція (Андерссон, Фемлинг) - 1.57,9 (1 + 15).

Додамо, що в рамках етапу в Чехії відбудеться ще й класична змішана естафета (жінки - чоловіки, 2Х6 км + 2Х7,5 км), а також спринт і персьют (чоловіки і жінки).

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі