Українська міліція не зможе допомогти іноземним уболівальникам під час Євро-2012

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Через недостатнє знання іноземної мови українські правоохоронці не зможуть повною мірою допомогти європейським уболівальникам, які приїдуть на Євро-2012.

Українська міліція не зможе порозумітися з європейськими уболівальниками Євро-2012. Про заявив глава Громадської ради при МВС України Едуард Багіров.

«Наші правоохоронні органи не зможуть нормально забезпечити лад під час проведення Євро-2012. Адже, максимум 15% наших міліціонерів знає хоча б кілька слів англійською. Тому, у міліції з уболівальниками з Європи точно будуть проблеми. Європейці звикли, коли поліцейський у Німеччині, Франції - це твій товариш, партнер, якщо треба завжди підкаже, допоможе, довезе, якщо - треба додому. Від українських міліціонерів такого чекати не варто», - сказав він.

З його слів, українська міліція звикла використовувати силу, часто вдається до незаконних затримань: «А все це буде створювати негативний імідж України в Європі. Але ми створили громадську раду, яка буде стежити за поведінкою міліції. І про всі правопорушення щодо уболівальників будемо повідомляти ... Ясна річ, що наші правоохоронні органи звикли так себе поводити з українцями, але з іноземцями так поводити себе точно не можна. Тому, від них слід чекати звернень до МЗС».

У свою чергу посол Республіки Польща в Україні Генрик Литвин повідомив, що в Польщі ситуація набагато краща. «Показник тих, хто знає англійську серед поліцейських, більше 15%. Це вимога УЄФА, тому навчання пройшли фахівці у цій сфері, а також у сфері інфраструктури», - зазначив він. !zn

Читайте також:

До чорного списку фанатів Євро-2012 потрапили більше тисячі українців

Шість тисяч уболівальників збірної Швеції «зашлють» на Труханів острів

Польща до Євро-2012 відкриє посольства для фанів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі