Українська спортсменка оцінила перспективи колег із Криму: дворовий рівень - ваша межа

Поділитися
Українська спортсменка оцінила перспективи колег із Криму: дворовий рівень - ваша межа
Колишня стрибунка у висоту Ірина Михальченко, яка починала свою спортивну кар'єру в Євпаторії, вважає, що кримським спортсменам слід замислитися перед тим, як погоджуватися виступати в російських змаганнях.

Переможниця легкоатлетичного Кубка Європи, фіналістка Олімпіади в стрибках у висоту, багаторазова призерка чемпіонату України Ірина Михальченко, яка народилася в Євпаторії і живе в Києві, впевнена, що в разі від'єднання від України на кримських спортсменів чекають важкі часи.

"Шанси для кримчан вписати свої імена в спортивну історію значно зменшуються", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Наприклад, раніше кримські легкоатлети їхали на першість Криму, а звідти - кращі на чемпіонат України в Ялту, Харків чи Донецьк. Відстані дозволяли з цим впоратис. Чемпіонати Росії проводяться як в Москві, так і в Чебоксарах, Саранську, Казані, що значно ускладнює ситуацію, як і той рівень конкуренції, який у зв'язку зі значно більшою кількістю учасників зробить відбір жорсткішим, а фінансувати слабкі спортивні області не хоче ніхто і ніколи", - вважає досвідчена спортсменка.

На погляд Михальченко представникам ігрових видів спорту доведеться пережити нелегкі часи, адже дістатися до російських міст на автобусах буде досить складно.

"Нашим же ігровим видам спорту взагалі загрожує дворовий рівень. Адже тепер їм треба всім продати свої автобуси і купити літаки, щоб переміщатися від туру до туру, від матчу до матчу. Ви впевнені, що всі ці пересування Росія вам профінансує? Навіщо їм це? У них своїх команд достатньо. Крим ніколи не був у чомусь спортивному поза конкуренцією, і якщо в Україні іноді дотягував до середняків і мав шанс пограти в якій-небудь Лізі Європи, то в Росії... вибачте, дворовий спорт - ваша доля", - вважає Михальченко.

Наостанок вона звернулася до колег по сектору для стрибків у висоту.

"Знаєте, чому в Україні ми, стрибунки у висоту, дуже дружні, а росіянки, м'яко скажемо, ні? Тому що у нас якщо ти програв у секторі, це твій програш, а не заспинні домовленості. У Росії, мабуть, не так. Кримчани, ви впевнені, що готові до правил гри друзів-росіян?", - запитує Михальченко.

Зазначимо, що Михальченко - одна з чотирьох легкоатлеток з України, якій вдавалося показати стрибок вище 2.01 м.

Примітно, що в Криму знаходиться один з кращих і найбільш сучасних легкоатлетичних комплексів України - стадіон "Авангард" в Ялті, на якому не раз проводили міжнародні та національні змагання, а також проходили навчально-тренувальні збори українські легкоатлети. !zn

Читайте також:

Український легкоатлет виграв бронзу чемпіонату світу з особистим рекордом

"Таврія" і ФК "Севастополь" отримали запрошення в чемпіонат Росії

Українські фехтувальники відмовилися від матчів і турнірів з участю росіян

У ФФУ заявили про єдність українського чемпіонату: кримських команд в чемпіонаті РФ не буде

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі