Українська молодіжка розпочала підготовку до чемпіонату світу

Поділитися
Українська молодіжка розпочала підготовку до чемпіонату світу Молодіжка готова до чемпіонату світу в Новій Зеландії
Головному тренеру збірної Олександру Петракову з 24 футболістів доведеться відсіяти трьох. Решта поїдуть на чемпіонат світу в Новій Зеландії.

Збірна України U-20 (вік гравців до 20 років) починає підготовку до чемпіонату світу, який стартує 30 травня в Новій Зеландії. Офіційно збір розпочнеться 11 травня, проте вже сьогодні відомі гравці, які будуть претендувати на виступ на світовому форумі.

Найбільше у розпорядженні Олександра Петракова футболістів з розташування донецького "Шахтаря" і київського "Динамо" - по 5. І що примітно, що деякі з них вже встигли засвітитися не тільки в матчах Прем'єр-ліги, але і єврокубкових баталіях. Інші претенденти представляють клуби української топ-дивізіону, серед яких львівські "Карпати", харківський "Металіст", маріупольський "Іллічівець", запорізький і донецький "Металурги", і навіть одеський "Чорноморець" з "Говерлою".

Так що Петракову пощастило - деякі з кандидатів мають постійну ігрову практику, що обумовлено нелегким фінансовому положенням і вимушеної ставкою тренерських штабів на молоді кадри.

Склад збірної України

Воротарі: Роман Пидкивка (Карпати), Богдан Сарнавський ("Шахтар"), Євген Гриценко (Шахтар-3).

Захисники: Павло Полегенько, Микита Бурда (обидва – Динамо), Валерій Лучкевич ("Дніпро"), Тарас Качараба ("Говерла"), Едуард Соболь ("Металург" Д), Артур Кузнєцов (Металург З), Зураб Очігава (Іллічівець), Олексій Ковтун ("Металіст"), Андрій Маркович (Карпати).

Півзахисники: В'ячеслав Танковський, Віктор Коваленко, Артем Габелок (усі – Шахтар), Ігор Харатін, Євген Чумак (обидва – Динамо), Юрій Ткачук ("Металіст").

Нападники: Роман Яремчук (Динамо), Микита Татарков ("Металург" З), Артем Бесєдін (Металіст), Євген Немтінов (Іллічівець), Владислав Кабаев (Чорноморець), Артем Радченко (Говерла).

Додамо, що один з футболістів - дніпрянин Валерій Лучкевич - зможе приєднатися до команди тільки 15-го числа з-за участі "Дніпра" 1/2 фіналу Ліги Європи. Можна припустити, що Лучкевич взагалі не зможе взяти участі в ЧС, якщо дніпропетровська команда проб'ється у фінал єврокубкового турніру, який відбудеться 27 травня.

13-го, 14-го і 18-го травня українці проведуть три контрольні матчі. У Нову Зеландію збірна вирушить заздалегідь, щоб пройти акліматизацію - ввечері 18 травня.

Додамо, що суперниками України на ЧС будуть господарі турніру, а також збірні США і М'янми. 30-го числа в матчі-відкритті чемпіонату світу "синьо-жовті" зіграють проти новозеландців. 2 червня українська команда зустрінуться з М'янмою, а 5 червня – з американцями. У наступний раунд виходять дві кращі збірні з групи.

Читайте також: 19-річний захисник врятував "Динамо" від неприємної несподіванки в матчі з "Олімпіком"

5 лютого стало відомо, що молодіжна збірна України (U-21) зіграє в відборі на Євро-2017 з Францією, Шотландією, Ісландією, Македонією і Північною Ірландією. Перший матч українці проведуть 5 вересня на виїзді проти македонців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі