Україні повернули золото на Паралімпіаді, яке намагались незаконно відібрати

Поділитися
© paralympic.org.ua
В українських паралімпійців за підсумками суботи, 1 вересня, чотири нових золота: три завоювали, 1 повернули (нагороду, яку намагалися відібрати в України на Паралімпіаді, вдалося «повернути»).
У третій день Паралімпійських ігор у Лондоні українська збірна завоювала три золоті, одну срібну і дві бронзові медалі, повідомляється на сайті Національного комітету спорту інвалідів України.
Крім того, Міжнародний паралімпійський комітет вирішив залишив завойоване "золото" в легкоатлетки Марії Помазан. Відзначимо, що після нагородження, МПК спочатку вирішив його забрати, аргументуючи це тим, що присудили нібито "через електронне табло, що помилилося", і віддав Помазан друге місце і срібло. Однак через протест української сторони "золото" вирішили залишити, а також присудити ще одне китаянці (яка йшла за Помазан).
Що стосується звершень третього дня, то Василь Ковальчук завоював золоту нагороду в кульовій стрільбі. Чемпіонами також стали плавець Андрій Калина та легкоатлет Юрій Царук.
"Срібло" завоювала плавчиха Оксана Хрульов. Легкоатлетка Інна Стрижак та плавець Олексій Федина завоювали для України "бронзу".
Таким чином, в активі українських паралімпійців 22 медалі, серед яких 10 золотих, 5 срібних і 7 бронзових. У загальнокомандному заліку Україна на третьому місці. На першому місці влаштувався Китай (19, 15, 21), на другому - Австралія (11, 5, 13).
Як повідомлялося, національна паралімпійська збірна команда України була позбавлена ​​золотої нагороди, яку в п'ятницю вранці завоювала легкоатлетка М.Помазан.
У повідомленні прес-служби відомства зазначається, що спортсменка була позбавлена ​​медалі при "грубому порушенні правил федерації легкої атлетики, регламенту проведення змагань та Паралімпійських ігор в цілому. Ні одному пункту правил проведення Ігор таке позбавлення медалі не відповідає".
За даними Нацкомісії, організатори Паралімпійських ігор порахували, що українка завоювала золото помилково, через "недоліки роботи системи".
Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич заявив, що "ми не складемо руки і будемо боротися до кінця".
Як повідомлялося, на Паралімпіаді-2012 Україну представляє найчисленніша збірна з часів здобуття незалежності. До складу команди входять 155 спортсменів з 24 областей України, які змагатимуться у 12 видах спорту. В цілому команда налічує 232 особи. У порівнянні з виступом на Паралімпіаді в Пекіні, склад збірної оновився на 41% - в ній 64 зараз нових атлети.
У цьому році змагання проходять з 29 серпня по 9 вересня, в них візьмуть участь понад 4000 спортсменів-інвалідів. Медалі будуть розігруватися в двадцяти видах спорту. !zn
Читайте також:
Збірну України на XІV літніх Паралімпійських іграх представлять 155 спортсменів
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі