Українець Марченко здолав російського тенісиста і вийшов в основу Ролан Гаррос

Поділитися
Українець Марченко здолав російського тенісиста і вийшов в основу Ролан Гаррос Ілля Марченко вийшов у основу Ролан Гаррос © Теннисный портал Украины
Поєдинок проходив у напруженій боротьбі, однак у підсумку український тенісист виявився витривалішим, терплячим, дотиснувши суперника в третьому сеті.

27-річний Ілля Марченко став третім представником українського чоловічого тенісу на другому в сезоні турнірі серії Великого Шолома, приєднавшись до заявлених раніше Олександру Долгополову і Сергію Стаховському.

Марченко вдалося вперше в кар'єрі подолати кваліфікацію турніру: у фінальному матчі він у напруженій боротьбі обіграв росіянина Євгена Донського- 6:7, 7:5, 6:4. Раніше він двічі виступав в основі "Ролан Гаррос", проте одного разу він отримав статус "лакі лузера", а другий раз грав відразу без відбіркового турніру завдяки високому рейтингу. Примітно, що Відкритий чемпіонат Франції став першим у нинішньому сезоні ґрунтовим турніром для Марченко.

У першому раунді третя ракетка України зіграє з аргентинцем Карлосом Берлоком, який займає 101-е місце в рейтингу АТР.

Матч з Донським можна було б розділити на кілька частин. У першому сеті українець здавалося взяв ситуацію під контроль, повівши 4:2, однак програна своя подача і кілька невдалих розіграшів призвели до того, що Донський відновив рівновагу, а потім і зовсім переміг на тай-брейку.

Читайте також: Тенісист Марченко став 10-м українцем, який здобув на кортах мільйон доларів

Далі - ще гірше: 3:5 у другій партії означали, що російському тенісистові залишилося зовсім трохи, щоб добитися значного успіху в кар'єрі. Однак Марченко проявив характер і виграв чотири гейми поспіль. Після чергової перерви психологічна перевага була вже на боці українця.

Додамо, що згідно з жеребкуванням Стаховський зіграє з іспанцем Ніколасом Альмагро, а Долгополов - з литовцем Рикардасом Беранскисом. Що стосується жіночій сітці, то тут не вдалося подолати кваліфікацію відразу чотирьом українкам, тому в основі залишилися лише Еліна Світоліна і Леся Цуренко. Перша зіграє з Яніною Вікмайєр, яка кілька років тому вважалася подає надії тенісисткою, а Цуренко випала в суперниці Бояна Йовановски з Сербії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі