Україна боротиметься за зимову Олімпіаду-2022

Поділитися
© Clive Barda / Royal Opera House
У 2014 році Україна має намір подати заявку на участь у конкурсі за право провести зимову Олімпіаду 2022 року. Для того, щоб мати шанси на перемогу, планують також до держбюджету на 2011 рік закласти 500 млн. доларів для підготовки до змагання. Про це в неділю, 17 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на заяву міністра в справах сім'ї, молоді та спорту України Равіля Сафіуліна.
У 2014 році Україна має намір подати заявку на участь у конкурсі за право провести зимову Олімпіаду 2022 року. Для того, щоб мати шанси на перемогу, планують також до держбюджету на 2011 рік закласти 500 млн. доларів для підготовки до змагання. Про це в неділю, 17 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на заяву міністра в справах сім'ї, молоді та спорту України Равіля Сафіуліна. За словами чиновника, на сьогодні до зимової Олімпіади в українських Карпатах «ми не готові зовсім». Міністр зазначив, що до 2015 року (до приїзду комісії МОК), «ми хочемо виконати 50 відсотків усіх робіт, необхідних для того, щоб Україну обрали місцем проведення олімпійських змагань». Згідно з повідомленнями, міністр уточнив, що така ініціатива необхідна для того, щоб «показати, що ми в змозі за три-чотири роки зробити стільки, скільки ж за наступні сім». «Таке завдання ставить перед собою теперішня влада», - додав чиновник. Сафіулін повідомив, що місце проведення Олімпіади-2022 визначатимуть представники Міжнародного олімпійського комітету. Чи буде «це Івано-Франківська, Львівська, Закарпатська чи будь-яка інша область, визначить МОК - Міжнародний олімпійський комітет», - зазначив міністр. Як пояснив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, здорова конкуренція між областями за право проведення зимової Олімпіади піде на користь усій Україні, оскільки буде перебудована інфраструктура на місцях і створені нові робочі місця.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі