Україна здобула два "срібла" і "золото" на чемпіонаті Європи з водних видів спорту

Поділитися
Україна здобула два "срібла" і "золото" на чемпіонаті Європи з водних видів спорту Кваша став чемпіоном Європи © XSport.ua
Національна збірна успішно провела другий день змагань.

У Лондоні триває чемпіонат Європи з водних видів спорту, на якому виступає збірна України. У другий день українці завоювали три медалі.

Стрибун у воду Ілля Кваша впевнено виграв кваліфікацію на метровому трампліні, після чого не залишив шансів суперникам у фіналі. Українець з першого стрибка захопив лідерство і тримав планку, отримуючи не менше 7,0 бала за спробу. У підсумку Кваша став восьмиразовим чемпіоном Європи, випередивши італійця Джованні Токкі на 25,40 бали. Ще один українець Олег Колодій зупинився за крок від "бронзи", поступившись австрійцю Костянтину Блахі 11,90 бали.

Синхроністка Ганна Волошина підтвердила свій кваліфікаційний результат у довільній програмі, вигравши срібну медаль. Всього три бали українці не вистачило до росіянки Наталії Іщенко, яка посіла перше місце. У трійку увійшла італійка Лінда Черутті.

Третю медаль дня вибороли Анна Кривошлик і Влада Таценко на 10-метровій вишці. Український дует вів боротьбу за друге місце з німкенями Марією Курьйо і Мі Фан, але в підсумку за рахунок помилки британських конкуренток німкені виграли "золото", а українки стали другими, взявши "срібло". Це перша нагорода в активі 20-річної Кривошлик і 16-річної Таценко на дорослому рівні.

Таким чином, в активі України на Євро вже п'ять медалей. Раніше по одному "сріблу" в скарбничку збірної принесли синхроністки, а також стрибуни у воду Юлія Прокопчук і Олександр Горшковозов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі