Україна виграла сьому золоту медаль на Європейських іграх

Поділитися
Україна виграла сьому золоту медаль на Європейських іграх Черняк виграла золоту медаль © НОК України
Інна Черняк стала найкращою у змаганнях дзюдоїсток з порушенням зору.

П'ятнадцятий день Європейських ігор у Баку приніс українській збірній шість медалей, у тому числі і золоту. Переможницею Еропейськіх ігор стала дзюдоїстка Інна Черняк.

Черняк виграла "золото" в так званому "сліпому дзюдо" - змаганнях серед спортсменів з вадами зору. У чвертьфіналі Інна здолала росіянку, потім виявилася сильнішою за німкеню, а у фінальній сутичці перемогла представницю Азербайджану Сабіну Абдуллаєву.

"У фінальній сутичці зустрічалася з господаркою татамі, я її добре знаю, - наводить слова Черняк НОК України, - Раніше у неї весь час вигравала, тому на фінал виходила досить спокійною. Якщо і хвилювалася, то трохи. Сутичку закінчила швидко. За рідну сестру, яка боролася вчора, хвилювалася більше, ніж за себе".

"Срібло" сьогодні, 26 червня, завоювали жіноча баскетбольна команда (3х3), а також дзюдоїст Олександр Помінов. А "бронзу" в скарбничку збірної поклали плавець Андрій Хлопцов, дзюдоїстка Наталія Ніколайчик і боксер Ярослав Самофалов.

Читайте також: Українські лучники завоювали "золото" Європейських ігор

Таким чином, в активі України 41 медаль: 7 золотих, 13 срібних і 21 бронзова. Сьогоднішній результат допоміг нашій збірній піднятися на дев'ятий рядок у медальному заліку. Лідирують у ньому росіяни, у яких вже 136 нагород.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі