Україна повинна передати Євробаскет-2015 іншій країні, - Лубківський

Поділитися
Україна повинна передати Євробаскет-2015 іншій країні, - Лубківський © ebrd.com
Голова оргкомітету Євробаскету-2015 офіційно заявив про неможливість проведення повноцінної підготовки до проведення головного баскетбольного турніру континенту.

Маркіян Лубківський, голова організаційного комітету Євробаскету-2015, вважає, що Україні слід передати право на проведення турніру іншій країні.

За словами функціонера, основні причини такого рішення - складна економічна і політична ситуація в країні, а також агресія з боку Російської федерації, яка поставила під загрозу незалежність всієї країни.

"Я не уявляю, як за сьогоднішніх вкрай складних економічних і політичних обставин можна готувати Євробаскет-2015", - заявив глава оргкомітету турніру.

"Першим і головним несприятливим фактором є агресії Росії щодо України, яка призвела до нестабільності і загрози для безпеки південно-східних регіонів України. Це, в свою чергу, вимагає від України перегляду пріоритетів порядку денного, концентрації політичного і економічного ресурсу заради збереження своєї територіальної цілісності й навіть незалежності.

Іншим несприятливим чинником є складна економічна ситуація в Україні і необхідність вирішення непростих і більш пріоритетних питань соціального характеру. Стало очевидно, що сьогодні наша країна не може собі дозволити підтримку приватних інвесторів, які будують багатофункціональні арени, ні фінансувати підготовчі роботи, які входять у сферу її відповідальності. Крім того, місцевий оргкомітет відчуває нестачу часу для повноцінної підготовки турніру", - каже Маркіян Лубківський.

Втім, Лубківський не виключає, що ФІБА-Європа може розглянути варіант, при якому Євробаскет-2015 проведе одна або кілька європейських країн, а Україна повернеться до виконання взятих зобов'язань через два роки.

"Враховуючи подібні форс-мажорні обставини, я вважаю, що наша країна в особі Уряду та Федерації баскетболу повинна звернутися до ФІБА-Європа з проханням віддати Україні право проведення Євробаскету-2017, а чемпіонат Європи-2015 довірити одній або кільком європейським країнам. Так буде чесно і справедливо, з урахуванням того, що вже проведена значна частина підготовки", - зазначив Лубківський.

Нагадаємо, раніше, ще до завершення революційних подій в Україні, в ФІБА-Європи були стурбовані рівнем підготовки України до Євробаскету. А коли в країні змінилася влада, і фактично ті люди, за яких ФІБА-Європа віддала українцям право провести турнір, що називається відійшли від справ, у європейській баскетбольній громадськості стали лунати пропозиції забрати Євробаскет в України. Зокрема про своє бажання прийняти чемпіонат Європи-2015 заявила Франція, Латвія та Польща.

Зазначимо, що остаточно доля господині Євробаскету-2015 буде визначена 22 березня на засіданні ФІБА-Європа у Мюнхені. !zn

Читайте також:

Франція має намір провести Євробаскет-2015 замість України

Україну можуть позбавити права провести Євробаскет-2015

"Будівельник" обіграв "Црвену Звезду" в першому матчі чвертьфіналу Єврокубка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі