Україна подала заявку на часткове проведення Євробаскету-2017

Поділитися
Україна подала заявку на часткове проведення Євробаскету-2017 ФІБА-Європа розглядає заявку України © FIBA Europe
ФІБА-Європа розглядає український варіант і віддає перевагу партнерським заявкам.

Україна подала заявку на проведення частини матчів Євробаскету-2017. Про це повідомляє офіційний сайт Федерації баскетболу України.

"Українська сторона не виявила бажання одноосібно проводити турнір. Однак Україна зберігає шанси прийняти турнір в якості співорганізатора. Заявка знаходиться на розгляді", - цитує сайт ФБУ президента ФІБА-Європа Тургая Деміреля.

Повідомляється, що прийом заявок на організацію турніру закінчиться 2 листопада. Потім експертні комісії федерації відвідають всіх претендентів і представлять свої доповіді. ФІБА-Європа буде розглядати всі заявки: від самостійного проведення турніру до партнерського. Однак, за словами Деміреля, успіх Євробаскету-2015, який пройшов за формулою "країна-організатор вибирає собі федерацію-партнера", змушує ФІБА-Європа ставити в пріоритет саме такі заявки.

На даний момент кожна країна може подати три типи заявки: на проведення турніру, на проведення однієї групової стадії або на проведення однієї групової і фінальної стадії. Раніше міністр молоді та спорту Ігор Жданов заявляв, що Україна готова прийняти матчі однієї групи.

Читайте також: Порошенко доручив Яценюку вирішити питання стосовно Євробаскету-2017

Нагадаємо, Євробаскет-2015 повинен був пройти в Україні, однак в червні 2014 року ФІБА-Європа оголосила про перенесення турніру. В результаті чемпіонат, який завершився перемогою іспанської збірної, приймали чотири країни: Франція, Латвія, Хорватія і Німеччина.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі