УЄФА зобов'язала Польщу замінити покриття на футбольних полях всіх стадіонів Євро-2012

Поділитися
© uefa.com
За даними польських ЗМІ, заміна футбольного покриття на побудованих і реконструйованих до Євро-2012 стадіонах може коштувати 200-300 тисяч доларів за кожен з об'єктів.

УЄФА зобов'язала польських організаторів Євро-2012 замінити покриття на футбольних полях усіх стадіонів, де пройдуть матчі чемпіонату.

Про це 12 квітня повідомив на прес-конференції у Варшаві президент УЄФА Мішель Платіні після переговорів з представниками Міністерства спорту і Національної федерації з футболу.

Він назвав футбольні поля польських стадіонів «основною, якщо не єдиною візитною карткою Польщі» на Євро-2012, зазначивши, що краща якість покриття полегшить гру футболістам.

«Звичайно, можемо мати прекрасні дороги, мости, залізничні станції, аеродроми, але мільярди телевізійних глядачів у першу чергу будуть бачити футбольне поле», - сказав Платіні.

Колишній польський футболіст, керівник Національної федерації з футболу Гжегож Лято назвав важливим заміну покриття поля.

«Я і пан президент (УЄФА) грали в футбол і усвідомлюємо, що деяким футболістам таке покриття б заважало, але оскільки на нас буде дивитися весь світ, то імідж повинен бути відповідним», - сказав він.

Представники Міністерства спорту Польщі та компанії UEFA Polska не змогли оперативно уточнити, скільки буде коштувати заміна покриття на всіх чотирьох стадіонах у Польщі, де пройдуть матчі Євро-2012.

Прес-секретар UEFA Polska Юліуш Глуський не виключив, що заміна буде здійснена не на всіх стадіонах, відзначивши, що її мають спільно профінансувати польська влада і Національна федерація з футболу.

За даними польських ЗМІ, заміна футбольного покриття на побудованих і реконструйованих до Євро-2012 стадіонах може коштувати 200-300 тисяч доларів за кожен з об'єктів.

Варто зазначити, що польська влада витратила на будівництво і реконструкцію чотирьох стадіонів до Євро-2012 близько 1,5 млрд доларів, зокрема близько 500 млн доларів - на Національний стадіон у Варшаві, який був побудований за кошти уряду. Решта стадіони були побудовані і реконструйовані, головним чином, за кошти місцевих громад. !zn

Читайте також:

14 робітників загинуло в Україні на об'єктах Євро-2012 за час підготовки до чемпіонату

Азаров: Україна і Польща готові до Євро-2012

В УЄФА назвали головні біди Євро-2012: дорогі готелі в Україні і польські дороги

Поляки будуть видавати українцям шенгенські візи за квитками на футбол

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі