У Сочі-2014 з'явиться найдовша канатна дорога у світі

Поділитися
Австрійська фірма «Доппельмайр» отримала підряд на будівництво найдовшої у світі підвісної канатної дороги, якою зможуть скористатися учасники і гості зимової Олімпіади 2014 року в Сочі, повідомляє офіційний сайт «Єдиної Росії».

Протяжність траси, яка сполучить Червону Поляну з гірськолижним комплексом «Лаура», розташованим на висоті 1600 метрів над рівнем моря, складе 5,4 кілометра. До початку робіт, вартість яких оцінюється у кілька десятків мільйонів євро, передбачається приступити у травні нинішнього року, а в 2013 році нова канатна дорога вже буде здана в експлуатацію.

«Підвісна канатна дорога стане однією з найважливіших ланок у транспортній інфраструктурі зимової Олімпіади в Сочі, - зазначив з цього приводу прес-секретар фірми "Доппельмайр" Еккехард Ассманн. - Гондола, яких на маршруті буде задіяно 43, за 11 хвилин буде долати відстань від нижньої точки дороги до верхньої. У результаті, всього за годину можна буде перевезти до місця змагань до 3 тисяч спортсменів і глядачів».

Особливість сочинської підвісної дороги, яка отримає ім'я на честь замовника, ВАТ «Газпром», полягає в тому, що вона буде триканатною. Наявність двох несучих і одного тягового каната підвищить її надійність і безпеку. В Австрії подібні підйомники з'явилися зовсім нещодавно на знаменитому гірськолижному курорті Зельден у Тиролі.

До теперішнього часу фірма «Доппельмайр» вже реалізувала або планує реалізувати в цілому 20 проектів, пов'язаних із зимовою Олімпіадою в Сочі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі