У російському футболі вибухнув скандал

Поділитися
Виконком Російського футбольного союзу розірвав договір з Професійною футбольною лігою щодо передання прав на проведення турнірів у першому і другому дивізіонах. Після цього рішення організовувати турніри у двох нижчих лігах нікому.
Виконком Російського футбольного союзу розірвав договір з Професійною футбольною лігою щодо передання прав на проведення турнірів у першому і другому дивізіонах. Після цього рішення організовувати турніри у двох нижчих лігах нікому.Багато експертів називають головною причиною такого розвитку ситуації конфлікт президента РФС Сергія Фурсенка і глави ПФЛ, яка і проводила змагання в першому і другому дивізіонах, Миколи Толстих, що представляє інтереси майже 100 нелюбительських клубів. Хоча офіційна версія інша. За словами Фурсенка, справа не у конфлікті, а в реєстрації ПФЛ, яка була проведена з порушеннями законодавства РФ. За задумом Фурсенка, відповідати за проведення змагань у першому дивізіоні тепер буде нова ліга, якою керуватиме генеральний директор "Шинника" Олександр Рожнов, а турнір в другому дивізіоні буде проводитися міжрегіональними об'єднаннями і фактично отримає аматорський статус. Юридично виконком РФС ждних законів не порушив, хоча прийняте рішення може призвести до серйозних наслідків, наприклад, порушення системи обов'язкової ротації команд між дивізіонами, та й просто так залишати без змагань майже 100 команд суперечить здоровому глузду. Про це натякнув і міністр спорту РФ Віталій Мутко. "РФС - це громадська організація, вони самі все вирішують. Мені треба докладніше розглянути це питання, але я би цей договір не розривав. Мабуть, у РФС були якісь мотиви для того, щоб прийняти таке рішення", - заявив Мутко. Толстих, у свою чергу, заявив, що буде скликана екстрена конференція ПФЛ.

За матеріалами Бі-Бі-Сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі