У Росії змінили систему проведення футбольного чемпіонату

Поділитися
Виконком Російського футбольного союзу (РФС) у понеділок, 13 вересня, проголосував за перехід чемпіонату країни на систему "осінь-весна".
Виконком Російського футбольного союзу (РФС) у понеділок, 13 вересня, проголосував за перехід чемпіонату країни на систему "осінь-весна".Рішення було прийнято більшістю голосів. Проти зміни схеми розіграшу проголосувала одна людина, ще одна утрималася. Загалом у виконкомі РФС 31 людина. У даний час чемпіонат Росії проводиться за системою «весна-осінь». Так, у поточному році турнір розпочався у березні і завершиться наприкінці листопада. У той же час в переважній більшості європейських чемпіонатів, у тому числі українському, діє інша схема - «осінь-весна». Перехід на нові терміни проведення турніру в Росії планується здійснити влітку 2012 року. Через це першість країни сезона-2011/12, швидше за все, пройде у три кола. «Ми розглядали три варіанти, і зупинилися у результаті на тому, що чемпіонат пройде у три кола, з початку весни 2011 року по кінець весни 2012-го. Найцікавіше, що останній етап буде проведений за незвичайною схемою. Відповідно до турнірного становища учасники будуть розбиті на дві групи по вісім команд. Перша вісімка розіграє медалі та путівки на єврокубки, а друга визначить два клуби, які вилетять. І обов'язково - стикові матчі між третьою командою Прем'єр-ліги з кінця і бронзовим призером першого дивізіону», - розповів раніше президент російської Прем'єр-ліги (РФПЛ) Сергій Прядкін. За його словами, заключний тур чемпіонату у три кола заплановано орієнтовно на першу декаду травня. «А з першого сезону за системою осінь-весна ми повинні відповідати регламентам ФІФА та УЄФА. Виходить, перший тур пройде приблизно 28-29 липня 2012 року. А останній перед перервою - 24-25 листопада», - додав він. Варто відзначити, що проти переходу на нову систему проведення чемпіонату Росії раніше виступила низка високопоставлених спортивних чиновників країни. Це, зокрема, міністр спорту, туризму і молодіжної політики РФ Віталій Мутко, який назвав реформу передчасною. Також невдоволення переходом висловила профспілка футболістів і тренерів, у заяві якої підкреслюється, що рішення про зміну схеми розіграшу було прийнято без урахування думки гравців, більшість з яких реформу не схвалюють.

За матеріалами: Лента.Ru, Російський футбольний союз

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі