У Росії з 2014 року буде проводитися етап «Формули-1»

Поділитися
Росія досягла з «Формулою-1» домовленості про проведення перегонів у Сочі з 2014 року. Про це у четвер, 14 жовтня, повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін. За його словами, для проведення етапів автоперегонів буде створена спеціальна керуюча компанія.
Росія досягла з «Формулою-1» домовленості про проведення перегонів у Сочі з 2014 року. Про це у четвер, 14 жовтня, повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін. За його словами, для проведення етапів автоперегонів буде створена спеціальна керуюча компанія.Як зазначив Володимир Путін, рішення провести в Росії етап чемпіонату світу пов'язане з необхідністю «раціонально і ефективно використовувати споруди, що залишаться після Олімпійських ігор» в Сочі. Сьогодні ж у цьому місті генеральний директор ВАТ «Центр передачі технологій будівельного комплексу Краснодарського краю "Омега"» Михайло Капірулін і власник комерційних прав на "Формулу-1" Берні Екклстоун підписали відповідну угоду. Вона розрахована на сім років, але може бути продовжена ще на п'ять. Згідно з контрактом, траса для першого російського етапу чемпіонату світу буде створена в Імеретинській долині. При створенні автодрому буде частково використана інфраструктура, побудована в рамках підготовки до Олімпіади-2014. Траса завдовжки 5,5 кілометра пройде прямо по Олімпійському парку, і частково включатиме в себе дороги загального користування. Проект розроблений головним архітектором «Формули-1» Германом Тільке. «У цілому домовленості з компанією-організатором, власником цих прав, досягнуті, - зазначив Володимир Путін. - Для того, щоб робота була організована належним чином, ми тут, у нас в країні, повинні створити керуючу компанію. Вона має складатися із зацікавлених приватних компаній - національних». Своє бажання фінансувати проект під час зустрічі з Путіним висловили президент ЛУКОЙЛу Вагіт Алекперов, голова "Базового елемента" Олег Дерипаска, керівник мережі «Мегафон» Сергій Солдатенков, генеральний директор "Ростехнологій" Сергій Чемезов, а також голова Краснодарського краю Олександр Ткачов. Чемпіонат «Формули-1» входить до числа найпопулярніших спортивних змагань на планеті, і телевізійною аудиторією поступається лише Кубку світу з футболу і Олімпійським іграм. На даний момент його етапи проходять у 19 країнах світу.

За матеріалами: Эхо Москвы, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі