У Польщі до Євро-2012 запустили «антихуліганський» закон

Поділитися
© astonmartinw.com
У Польщі набули чинності зміни до законів, якими посилюється відповідальність за злочини і хуліганство під час масових заходів. Про це заявив прес-секретар міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі Малгожат Возняк.

«Головною метою внесення змін є можливість більш ефективної боротьби з проявами хуліганства на стадіонах та встановлення безпеки під час турніру, в якому Польща є співорганізатором», - сказав він.

Чинними стали, зокрема, положення щодо впровадження електронної системи моніторингу на стадіонах для ідентифікації вболівальників. Із січня 2012 року наберуть чинності норми, що стосуються обов'язкової реєстрації у поліції під час масових спортивних заходів людей, яким за хуліганські вчинки заборонено відвідувати спортивні події. Спостереження за футбольними хуліганами передбачає введення електронних браслетів. Окрім того, із січня 2012-го будуть більш жорстко каратися особи, які намагатимуться пронести на стадіон алкоголь міцністю більше 3,5%. Зміни стосуються також введення так званих дистанційних судів з можливістю призначення покарання для хулігана безпосередньо на стадіоні з допомогою відеоконференцій.

Серед інших положень поправки є введення покарань: затримання, обмеження свободи або 3 тисячі злотих в якості штрафу за зберігання небезпечних інструментів, у тому числі ножів і мачете - у громадському місці, якщо є підозра, що вони можуть бути використані на шкоду здоров'ю і життю інших людей.

Посилено покарання за неправдиве анонімне повідомлення про мінування. Після внесених змін «жартівникам» загрожує від шести місяців до восьми років позбавлення волі. Караються також пошкодження або крадіжки на об'єктах інфраструктури.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі