У Лондоні відкрили Олімпійський стадіон (відео)

Відео
Поділитися
© london2012.com
Арена, що відкрилася, є вже другим Олімпійським стадіоном у Лондоні - перший був зведений більш ніж 100 років тому до літньої Олімпіади 1908 року.

У Лондонському районі Стратфорд ввечері в суботу, 5 травня, відбулася офіційна церемонія відкриття Олімпійського стадіону, будівництво якого тривало чотири роки і обійшлося в 500 млн фунтів стерлінгів (800 млн доларів).

Урочисту церемонію під назвою «Залишилося 2012 годин» провели голова Олімпійського оргкомітету Себастьян Коу і дев'ятирічна дівчинка Ніамей Кларкуіллс.

На церемонії були присутні близько 40 тис. глядачів, при цьому сама арена розрахована більш ніж на 80 тис. відвідувачів. Постійним є лише нижній ярус стадіону, що вміщає 25 тис. глядачів, а верхній ярус з метою раціонального використання об'єкта після закінчення Олімпійських ігор буде розібрано.

Арена була зведена в центрі Олімпійського парку в східному Лондоні. Незважаючи на офіційне відкриття, з 12 травня арена буде закрита для проведення заключних робіт.



Раніше на стадіоні вже відбулися змагання британських університетів і коледжів, і першим тріумфатором на арені став ірландський студент Джастін Кінні.

Коментуючи підсумки церемонії відкриття, чемпіонка Великобританії зі стрибків з жердиною Холлі Блісдейл заявила: «Це приголомшливо і дуже хвилююче. Мені хочеться якомога швидше продовжити свої тренування і працювати по повній програмі, щоб повернувшись сюди знову в якості учасника, не розчарувати глядачів».

Через кілька днів на стадіоні пройдуть шкільні спортивні змагання, в яких візьмуть участь 1600 дітей та підлітків.

Арена, що відкрилася, є вже другим Олімпійським стадіоном у Лондоні - перший був зведений менш ніж за рік у районі Шепердс Буш до літньої Олімпіади 1908 року.

Олімпіада в Лондоні пройде з 27 липня по 12 серпня. !zn

Читайте також:

Мером Лондона переобрано Бориса Джонсона


Туристи назвали краще в світі місто 2012


У Лондоні оголошено девіз Олімпіади-2012

Китайські спортсмени відмовилися від м'яса перед Олімпіадою в Лондоні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі