У Києві стартує вітрильна регата

Поділитися
У четвер, 16 вересня, в акваторії Київського водосховища стартувала вітрильна регата WindMaster Regatta, участь в якій беруть найкращі яхтсмени України.
У четвер, 16 вересня, в акваторії Київського водосховища стартувала вітрильна регата WindMaster Regatta, участь в якій беруть найкращі яхтсмени України.Перегони, які триватимуть чотири дні, пройдуть у трьох дивізіонах яхт - sportboat, bigboat і в олімпійському класі «зоряний». У змаганнях візьмуть участь близько 25 екіпажів, що складаються з кращих українських яхтсменів. Традиційно у рамках регати відбудуться і спонсорські перегони, в яких топ менеджери успішних компаній, що підтримують розвиток вітрильного спорту в Україні, позмагаються між собою у складі перегонових екіпажів. Вперше WindMaster Regatta відбулася у 2009 році, другий етап пройшов у квітні та травні 2010 року, а тепер екіпажі вийдуть на старт в її рамках вже втретє. «У цьому сезоні в регаті візьме участь еліта вітрильного спорту - олімпійський клас «зоряний». Технічно це найбільш складний олімпійський клас, який стає вершиною кар'єри яхтсменів-олімпійців. Перегони цього класу стали можливими завдяки тому, що ми багато уваги приділяємо спортивним стандартам. WindMaster Regatta, мабуть, єдина регата в Україні, до участі в якій не були допущені окремі екіпажі, які не відповідали вимогам правил і керівництв міжнародних федерацій ISAF, ORC, ISRA», - відзначив директор WindMaster Regatta, майстер спорту міжнародного класу Юрій Семенюк. У перших двох регатах взяли участь практично всі наявні в Україні сучасні спортивні яхти Києва, Одеси, Севастополя, Харкова, Миколаєва, Нікополя. Більшість екіпажів склали члени національних збірних, майстри спорту, майстри спорту міжнародного класу, учасники командної навколосвітньої регати Volvo Ocean Race. Проте організатори регати сподіваються, що завдяки зусиллям - кількість яхт, як, безумовно, і яхтсменів в Україні буде збільшуватися. «В українському вітрильному спорті спостерігається дефіцит якісних і добре організованих проектів. Окрім того, в занепаді знаходиться дитячий спорт. Тому ми, як організатори, перед собою поставили завдання організувати і провести змагання європейського рівня, де б чітко дотримувалися всі спортивні стандарти і вимоги міжнародних федерацій і куди прагнули б приїхати кращі українські яхтсмени. Такий проект, безумовно, зможе звернути увагу всіх небайдужих до дитячого спорту людей і дати новий імпульс в його розвитку», - підкреслив голова організаційного комітету WindMaster Regatta Ігор Юшко. У програмі змагань є перегони партнерів, в якій керівники успішних компаній - партнери регати змагаються між собою у складі перегонових екіпажів. По завершенню змагань Оргкомітет WindMaster Regatta дарує Вишгородській дитячій школі вітрильного спорту тренувальне судно класу «Оптиміст» та інші цінні подарунки.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі