У перший день Паралімпіади в Сочі українці завоювали 5 медалей

Поділитися
У перший день Паралімпіади в Сочі українці завоювали 5 медалей © sochi2014.com
Завдяки біатлоністам старт Паралімпіади для української збірної вийшов дуже вдалим.

На Паралімпійських іграх в Сочі 8 березня розіграні перші комплекти нагород. Представники України виграли п'ять медалей - одне золото, одне срібло та три бронзи. Завдяки вдалому старту Україна піднялася на третє місце в медальному заліку.

Як повідомили в Паралімпійської комітеті, золоту медаль для команди здобув біатлоніст Віталій Лук'яненко в гонці на дистанції 7,5 км.

Віталій - ветеран Паралімпійської збірної України, за яку виступає вже 17 років і є "золотим" переможцем Параолімпійський ігор в Турині (2006) і Ванкувері (2010 року).

Біатлоніст паралімпійської збірної Максим Яровий виграв срібну медаль у гонці на дистанції 7,5 км сидячи.

Крім того українська біатлоністка Олена Юрковська виграла бронзову медаль у біатлоні на дистанції 6 км сидячи, обійшовши на фініші американку Оксану Мастерс. Золото в гонці виграла німкеня Андреа Еска, другою стала біатлоністка з Росії Світлана Коновалова.

Пізніше стало відомо, що українка Юлія Батенкова завоювала "бронзу" в жіночому біатлонному спринті на 6 км стоячи. Перемогла в гонці росіянка Олена Кауфман, другою до фінішу прийшла росіянка Анна Міленіна.

Крім того бронзову медаль завоювала біатлоністка Оксана Шишкова.

Як відомо, незважаючи на російську окупацію Криму українські паралімпійці прийняли рішення не бойкотувати зимові Паралімпійські ігри у Сочі. !zn

Проте в знак протесту проти агресії Росії паралімпійці вирішили делегувати на церемонію відкриття Паралімпіади-2014 в Сочі лише одного спортсмена - біатлоніста Михайла Ткаченка. !zn

Читайте також:

Збірна України не буде бойкотувати Паралімпіаду в Сочі

На відкриття Паралімпіади в Сочі українці відправили одного спортсмена

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі