У НХЛ затвердили важливі зміни в правилах

Поділитися
У НХЛ затвердили важливі зміни в правилах Овертайм тепер будуть грати 3 3
У хокейній лізі прийняли новий формат овертайму, а також дозволили тренерам вимагати перегляд епізоду.

Рада директорів Національної хокейної ліги офіційно схвалила зміну формату овертайму і розширила сферу застосування відеоперегляду, додавши до неї право тренера оскаржити рішення арбітра.

Овертайм тепер буде проводитися у форматі 3 на 3, а не 4 на 4, як раніше. Зроблено це з метою зменшення кількості булітних серій. Новий формат створить більше простору на майданчику, що дозволить командам діяти результативніше. Якщо ж протягом 5 хвилин рахунок залишиться нічийним, то переможець, як і раніше, визначиться в серії булітів.

Що стосується відеоповторів, то тепер головний тренер команди зможе вимагати перегляду ситуації на відео у разі закинутої шайби, якщо вважає, що до цього було положення "поза грою" чи була атака на воротаря. Щоб скористатися правом оскаржити рішення судді, потрібно мати в запасі тайм-аут.

Додамо, що на церемонії в Лас-Вегасі НХЛ роздала індивідуальні нагороди, назвавши найкращих у різних номінаціях. У топ-шістку сезону увійшли воротар Кері Прайс ("Монреаль"), захисники Ерік Карлссон ("Оттава"), Пі Кей Суббан ("Монреаль"), правий нападник Якуб Ворачек ("Філадельфія"), лівий нападник "Вашингтона" Олександр Овечкін і центрфорвард "Айлендерс" Джон Таварес. Крім того, Прайс отримав чотири індивідуальні нагороди, включаючи звання найціннішого гравця сезону за версією гравців і журналістів, а Овечкін став найрезультативнішим гравцем регулярного чемпіонату (53 шайби).

Чемпіоном НХЛ сезону 2014-2015 став "Чикаго", обігравши у фінальній серії "Тампу-Бей" - 4:2.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі