У Китаї мають намір бойкотувати НБА через твіт на підтримку протестів у Гонконгу

Поділитися
У Китаї мають намір бойкотувати НБА через твіт на підтримку протестів у Гонконгу У Китаї протестують проти НБА © nba.com
НБА ризикує повністю втратити китайський ринок.

Китайські спонсори і партнери розривають зв'язки з НБА після того, як генеральний директор "Х'юстон Рокетс" Деріл Морі в Twitter підтримав протести в Гонконзі.

"Бийся за свободу. Підтримай Гонконг", - написав Морі, а пізніше видалив свій твіт.

Після цього асоціація баскетболу Китаю припинила співпрацю з "Рокетс", скасувала виставковий матч фарм-команд "Х'юстона" і "Далласа", а центральне телебачення Китаю (CCTV) відмовилося від показу товариських матчів НБА.

Також компанія Tencent Holdings, яка володіє ексклюзивними правами на трансляцію матчів НБА в Китаї, заявила про те, що не буде показувати поєдинки за участю "Х'юстон Рокетс".

Сьогодні, 9 жовтня, в Шанхаї вже була скасована зустріч з уболівальниками перед передсезонним матчем НБА "Лейкерс" - "Бруклін".

Причиною такого рішення стала позиція комісіонера НБА Адама Сільвера, який заявив, що ліга не буде вибачатися і підкреслив, що НБА виступає за свободу слова.

Відзначимо, що в Шанхаї вже почали знімати з вулиць рекламну символіку НБА, а місцеві бренди стали відвертатися від роботи з Асоціацією.

Гонконг – колишня британська колонія, яка увійшла до складу Китаю в 1997 році.

Протести в місті спалахнули в середині червня, коли жителі Гонконгу виступили проти прийняття закону про екстрадицію підозрюваних у порушенні закону осіб в материковий Китай.

Під час однієї з акцій протестувальники прорвалися в будівлю парламенту. Вони захопили зал засідань і поставили британський колоніальний прапор, після чого влада відкликала законопроект і вибачилася перед людьми. Деяких активістів затримали.

Уряд відмовився від ратифікації проекту закону, однак тепер демонстранти вимагають розгляду справи про жорстокість поліції, демократичних реформ і відставки лідера Гонконгу Керрі Лем.

Раніше повідомлялося про те, що помер легендарний баскетболіст НБА.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі