У ФІФА запропонували провести "близькосхідний" ЧС-2022 в травні

Поділитися
У ФІФА запропонували провести "близькосхідний" ЧС-2022 в травні ФІФА шукає оптимальне рішення щодо "близькосхідного" ЧС-2022
Катар влітку - це 50-градусна спека і просто-таки пекельні умови для футболістів та вболівальників. Втім це не зупинило чиновників, які чотири роки тому проголосували за те, щоб в цій країні відбувся ЧС-2022.

ФІФА може провести чемпіонат світу-2022 в Катарі в травні, на місяць раніше звичних термінів для мундіалів. Про це інформує офіційний сайт організації.

Перенесення ЧС пов'язаний з жаркою погодою, яка в червні і липні навряд чи підходить для гри у футбол, тим більше з величезною кількістю вболівальників.

Раніше з'явилися пропозиції провести турнір з квітня по травень, проте, на думку генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке, це невдалий час священного мусульманського місяця Рамадан, що позначиться на підготовці ряду гравців до змагання. Засідання організації, на якому будуть обговорюватися дати проведення ЧС-2022, який пройде на початку 2015 року.

Читайте також: ФІФА вибачилася за "російський" Крим і урізала відеоролик ЧС-2018


"Ми близькі до того, щоб скоротити варіанти з термінами проведення чемпіонату світу-2022 до двох - у січні-лютому або листопаді-грудні, - наводить офіційний сайт асоціації слова Вальке. - Проте були і пропозиції розглянути варіант з проведенням турніру в травні".

Нагадаємо, ФІФА вирішило провести власне розслідування після того, як з'явилися факти, які вказують на підкуп чиновників, які мали право голосу у грудні 2010 року під час визначення країн-господарів ЧС-2018 і ЧС-2022. Однак поки в організації не повідомили його результати, що викликало обурення серед зацікавлених осіб, зокрема, в Англії, яка претендувала на ЧС-2018.

Раніше повідомлялося, що британський парламентарій закликав чиновників ФІФА опублікувати результати розслідування як можна швидше.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі