У донецькому "Металурзі" назвали причини першої в історії перемоги над "Шахтарем"

Поділитися
У донецькому "Металурзі" назвали причини першої в історії перемоги над "Шахтарем" "Металург" вперше в історії обіграв донецький "Шахтар"
Вперше в історії команда з Донецька, але з меншими ніж "Шахтар" традиціями і титулами, зуміла здолати "старшого брата". Два голи на 73-й і 75-й хвилині повністю збентежили "гірників", і вони вже просто не встигли відігратися.

У донецькому "Металурзі" назвали причини першою в історії перемоги над "Шахтарем", яка відбулася в рамках зустрічі команд в 11-му турі чемпіонату Прем'єр-ліги.

Головний тренер команди Володимир П'ятенко вважає, що його футболісти зробили на полі все, про що вони домовилися перед грою.

"Не кажу, що ми стрибнули вище голови, просто команда виконала все, про що ми домовлялися. Вважаю правильним, що не закрилися на своїй половині поля. Намагалися діяти високо, не дати супернику розбігтися і нав'язати свою контргру. В першому таймі це виходило гірше: дуже багато було помилок в передачах і при виході з атаки. У другій половині матчу стало краще, з'явилися моменти, і ми забили два м'ячі. Хоча часом було дуже важко", - говорить П'ятенко.

Нагадаємо, донецький "Металург" забив два голи зусиллями Миколи Морозюка та Джордже Лазіча протягом кількох хвилин у другій половині другого тайму, і зумів зберегти переможний рахунок. "Гірники" відповіли лише одним точним ударом, а в самій кінцівці поєдинку чудово зіграв воротар "синьо-білих" Олександр Бандура.

Про силу тренерської думки і гарну ефективність при її сприйнятті говорили і футболісти "Металурга".

"Був детальний розбір, детальна установка. Для захисників було чітко позначено, що їм необхідно робити. Нападники і півзахисники теж знали, як їм діяти, що робити. І, на мій погляд, вони це робили дуже добре. Другий аспект - самовіддача, підтримка один одного. Третій фактор - везіння. "Шахтар", в принципі, на полі домінував. Але ми свої моменти використали, а вони свої - ні", - вважає капітан і воротар Бандура.

Читайте також: Коноплянка порівняв "Сент-Етьєн" з донецьким "Металургом"

"Вважаю, що встановлення на цей поєдинок ми виконали. Всі ми вірили в підсумкову перемогу і досягли її. Ми показали величезне бажання перемогти, продемонстрували повну самовіддачу", - вважає захисник Артем Путівцев.

Додамо, що після перемоги над "Шахтарем", яка стала першою в історії многолетного протистояння клубів, "Металург" з 13-ма очками в активі піднявся на 6-е місце турнірної таблиці. "Шахтар" залишається третім.

Раніше повідомлялося, що головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу вважає, що головна причина поразки його команди - невезіння.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі