У бундестазі вимагають розслідувати отримання Німеччиною ЧС-2006

Поділитися
У бундестазі вимагають розслідувати отримання Німеччиною ЧС-2006 Скандал у ФІФА виходить на новий рівень © FIFA
Корупційний скандал навколо ФІФА набирає обертів. Питання виникають щодо кожного чемпіонату світу.

Голова комісії бундестагу з спорту Дагмар Фрайтаг зажадала пояснити інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що Німеччина могла отримати право на проведення чемпіонату світу з футболу в 2006 році нечесним шляхом.

Фрайтаг сказала газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, що події навколо ФІФА не залишають ні в кого сумнівів, що питання можуть виникати по кожному з чемпіонатів світу.

За даними видання, представник партії "Союз-90"/"Зелені" Езкан вже направив листа канцлеру ФРН Ангелі Меркель, міністру внутрішніх справ Німеччини Томасу де Мезьеру з вимогою провести відповідну перевірку та оприлюднювати її результати.

Раніше німецька газета Die Zeit опублікувала інформацію про те, що Німеччина могла нечесним шляхом отримати право на проведення чемпіонату світу з футболу 2006 року. Як стверджує видання, фаворитом тоді вважалася ПАР, однак в останній момент розклад змінився на користь ФРН - багато в чому завдяки підтримці з боку азіатських держав і Саудівської Аравії.

Як пише газета, буквально за тиждень до голосування тодішній канцлер ФРН Герхард Шредер прийняв рішення поставляти в Саудівську Аравію німецьку зброю. Крім того, компанії Bayer і Volkswagen пообіцяли значні інвестиції Таїланду та Південної Кореї, чиї представники також входили до виконкому ФІФА.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі