Третина вболівальників підозрюють Ахметова в тиску на футбольних арбітрів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Александра Лепетухи / УНИАН
Переважна більшість любителів футболу впевнена, що корінь суддівських бід - у тиску на арбітрів з боку президентів та власників клубів, які підкуповують і залякують рефері.

Третина (30,1%) українських футбольних уболівальників переконані, що власник ФК «Шахтар» Рінат Ахметов найбільш часто впливав на суддів в останньому чемпіонаті України. Про це свідчить опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) для ZN.UA.

18,2% опитаних підозрюють у тиску на арбітрів президента ФФУ Григорія Суркіса. Власник «Дніпра» Ігор Коломойський «заслужив» скромні 1,7%. Водночас, майже половині вболівальників (49,9%) важко відповісти на це питання.

Переважна більшість (63,1%) упевнені, що корінь суддівських бід - у тиску на арбітрів з боку президентів і власників футбольних клубів, які підкуповують і залякують рефері. 21,3% вважають, що на суддів тисне ФФУ. 16,6% прямо пов’язують проблеми у суддівстві із кваліфікацією арбітрів.

Читайте: Особиста справа: український уболівальник

А 24,8% респондентів заявили, що найчастіше надмірною прихильністю суддів користувався донецький «Шахтар». Із цим згодні, зокрема, 37% уболівальників «Карпат», 35 - «Дніпра», 33 - «Динамо», 18 - «Металіста» і 9% фанів самого «Шахтаря»

Надмірну суддівську лояльність стосовно «Динамо» побачили 16,1%. Серед них 32% уболівальників «Металіста», 26 - «Шахтаря», 15 - «Дніпра», 13 - «Карпат» і 7% шанувальників біло-блакитних.

22,8% назвали відверто поганим і ще 32,8% скоріше поганим суддівство у скандальному матчі «Динамо» (Київ) - «Шахтар», який відбувся 7 квітня на «Донбас-арені» й завершився перемогою господарів із рахунком 2:0. Тож помилки сімферопольського арбітра Юрія Вакса виявилися очевидними для більшості вболівальників. 28,9% визнали повністю несправедливим, а 26,3% скоріше несправедливим видалення столичного хавбека Дениса Гармаша.

У той же час, 48,5% вважають підсумок гри справедливим (повністю або скоріше), 44,7% - несправедливим (повністю або скоріше). Як нам здається, наведені цифри спростовують традиційну думку про те, що у вболівальника емоційне завжди бере гору над раціональним. Симпатії чи антипатії не завадили багатьом уболівальникам об’єктивно судити про побачене.

У рамках дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, були опитані 1636 шанувальників футболу віком від 16 років, які проживають у 102 населених пунктах у всіх регіонах країни. Дослідження проводилося 21 квітня - 2 травня, похибка становить 2,5%.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Сергія Рахманіна «Особиста справа: український уболівальник». !zn

Читайте також:

Більшість вболівальників вірять у готовність України прийняти Євро-2012

Українці не бажають поєднувати свій футбольний чемпіонат з російським, - опитування

ФІФА введе електронну систему взяття воріт після Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі