Тренер "Барселони", що показав світу талант Мессі, завершив кар'єру

Поділитися
Тренер "Барселони", що показав світу талант Мессі, завершив кар'єру Франк Райкард почав випускати Ліонеля Мессі на полі в основному складі © mundodeportivo.com
Франк Райкард, який приводив каталонський клуб до двох перемог у чемпіонаті Іспанії і тріумфу в Лізі Чемпіонів зізнався, що не відчуває більше бажання тренувати.

51-річний голландський тренер Франк Райкард, який став одним із найтитулованіших фахівців у своїй країні, завершив професійну кар'єру.

Райкард починав тренерський шлях у збірній Голландії, після чого керував роттердамською "Спартою". Найбільш успішним періодом його кар'єри є робота з "Барселоною", з якою він двічі виграв чемпіонат Іспанії і одного разу Лігу Чемпіонів.

"На даний момент я не відчуваю бажання повернутися до тренерської роботи", - наводить Voetbal International слова Райкарда.

"Я задоволений своїми досягненнями у футболі, але зараз волів би займатися іншими речами, наприклад працювати коментатором або експертом. У будь-якому випадку, я не хочу тренувати років до 60", - спробував пояснити своє рещение Райкард.

Зазначимо, що після п'яти років у столиці Каталонії наставник рік очолював "Галатасарай", а останньою його командою була збірна Саудівської Аравії.

Раніше, коли Райкард ставав чемпіоном Європи 1988 року, тричі перемагав в Кубку (Лізі) Чемпіонів (одного разу у складі голландського "Аякса", а два рази - в "Мілані"), а також записав на свій рахунок велику кількість інших престижних командних та особистих трофеїв.

Однією з найбільших тренерських заслуг Райкарда вважається поява у складі "Барселони" Ліонеля Мессі, який при голландському фахівцеві починав свою блискучу професійну кар'єру. !zn

Читайте також:

Колишній нападник "Барселони" став наставником "Валенсії"

Мессі став найкращим бомбардиром в історії "Барселони"

"Мілан" очолив колишній партнер Шевченка, що не має тренерського досвіду

Наставника збірної Бразилії чекають в "Барселоні" після чемпіонату світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі