Тимощук впевнений, що в матчі проти Грузії буде, на що подивитися

Поділитися
Тимощук впевнений, що в матчі проти Грузії буде, на що подивитися Тимощук провів 139 матчів за збірну © ФФУ
Капітан збірної України згадав попередні матчі проти грузинської команди, а також заявив, що футбол зараз як ніколи об'єднує людей.

Анатолій Тимощук відповів на запитання австрійських та українських журналістів під час прес-конференціі, яка відбулася сьогодні, 8 червня, в рамках підготовки національної збірної України до відбірного матчу на Євро-2016 проти Люксембурга.

"Ми багато разів грали з грузинами, були різні результати – перемоги та нічиї, - згадав Тимощук, - Саме в аеропорту Тбілісі, повертаючись додому після виїзної мирової з кавказцями, ми отримали новину про результат матчу Данія-Туреччина, який гарантував нам вихід у фінальну частину з першого місця. Та неймовірна ейфорія запам'ятається на усе життя. Отож, навіть попри те, що ми тоді зіграли внічию, від більшості зустрічей з командою Грузії залишилися саме позитивні спогади. До того ж, саме у ворота грузинів у 2002 році я забив свій перший матч за національну команду.

На думку Тимощука, австрійським уболівальникам в середу буде, на що подивитися: "У першу чергу – це міжнародний матч. Такі зустрічі відбуваються не так часто. По-друге, це виняткова нагода побачити збірні України й Грузії, кожна з яких є цікавою й самобутньою командою. Скажімо, у нашій команді грають чимало футболістів "Дніпра" - фіналістів цьогорічної Ліги Європи, а також представників "Динамо" й "Шахтаря", котрі показують футбол високого рівня у міжнародних змаганнях. Тож Вам буде на що подивитися. В Австрії живе чимало етнічних українців, впевнений вони прийдуть на матч і створять неповторну атмосферу, характерну для матчів збірної. Лише особисто до мене на цю гру приїдуть 10 друзів".

Тимощук наголосив, що головне завдання в матчі проти Грузії - це підготуватися до гри проти Люксембурга, яка, нагадаємо, відбудеться 14 червня. А також поділився своєю думкою щодо ситуації в Україні: "Ситуація в Україні - важка. Війна приносить лише горе. Звісно, це відволікає футболістів від концентрації, але ми прагнемо зробити все, щоби на футбольному полі гідно представити свою країну. Футбол нині, як ніколи, об'єднує і згуртовує людей. Ми бачимо зараз повні трибуни не лише на матчах збірної, а й на іграх "Динамо", "Дніпра", "Шахтаря". Грати на заповнених людьми стадіонах – це найкращий подарунок для кожного гравця. Всі ми з тривогою стежимо за новинами зі Сходу країни, сподіваючись на позитивну розв‘язку подій. Про це говорити, справді важко, бо війна – це велике горе, яке забирає життя людей. Дуже хочемо, щоби війна припинилася, ми забули це горе і далі жили в мирі".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі