Талісман Олімпійських ігор в Сочі оберуть росіяни

Поділитися
Талісман Олімпійських і Паралімпійських ігор, які пройдуть у 2014 році у Сочі, оберуть росіяни на загальнонаціональному конкурсі. Про це було оголошено у середу, 1 вересня.
Талісман Олімпійських і Паралімпійських ігор, які пройдуть у 2014 році у Сочі, оберуть росіяни на загальнонаціональному конкурсі. Про це було оголошено у середу, 1 вересня.Загальнонаціональний конкурс триватиме три місяці. Оргкомітет Ігор уточнив, що будь-який росіянин може надіслати свій ескіз поштою або залишити його на спеціальному порталі, присвяченому Олімпіаді. «Наші Ігри стануть найбільш інноваційними, тому вперше в історії олімпійського і паралімпійського рухів ми зважилися на складний, але справедливий спосіб вибору талісмана, - заявив президент оргкомітету "Сочі 2014" Дмитро Чернишенко. - Ми прийняли безпрецедентне рішення - створити наш талісман усією країною». Пошук талісмана Ігор розпочався практично одночасно з перемогою Сочі у боротьбі за право прийняти зимову Олімпіаду 2014 року. Одним із найбільш відповідних варіантів ЗМІ та експерти називали намальоване якутськими художниками мамонтеня. У березні 2008 року з ініціативи влади Сочі одночасно з президентськими виборами відбувся міський референдум щодо вибору талісмана. Однак мамонтеня до бюлетенів не увійшло. Сочинці обирали між чорноморським дельфіном-афаліною на гірських лижах, «ласкавим Мішею» (талісман літніх Олімпійських ігор у Москві 1980 року) білого  кольору, Дідом Морозом і сніжинкою. Беззаперечну перемогу отримав дельфін, який хоча і не має нічого спільного із зимовим спортом, але уособлює курортний Сочі. Вже наступного дня національний оргкомітет оголосив, що референдум сили не має, оскільки, по-перше, згідно з традиціями олімпійського руху талісман слід обирати пізніше, а по-друге, при всій повазі до сочинців, вони не мають права вирішувати за всю країну. Згідно з олімпійськими традиціям, талісман повинен відображати національні та культурні особливості країни-господині, відповідати духові часу, викликати позитивні емоції і сприяти просуванню олімпійських та паралімпійських ідеалів. Із 6 по 15 грудня експертна рада у складі режисерів-аніматорів, художників, маркетологів і спортсменів визначить фіналістів конкурсу. Рівно за три роки до початку Ігор - 7 лютого 2011 року - у прямому ефірі методом телефонного та Інтернет-голосування буде обраний найкращий талісман. Спочатку Олімпійські ігри мали тільки емблему і прапор. Перший неофіційний талісман - кумедний гірськолижник Шюсс - з'явився на зимових Іграх 1968 року у Греноблі. Літню Олімпіаду - 1968 у Мехіко символізував ягуар. Із 1972 року талісмани є офіційним атрибутом олімпійського руху.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі