Світоліна і Стаховський успішно стартували на Australian Open

Поділитися
Світоліна і Стаховський успішно стартували на Australian Open Сергій Стаховський порадував уболівальників перемогою © hahasport.com
Ще трьом українцям не вдалося подолати перше коло турніру серії Великого шолома в Мельбурні.

Двоє з трьох стартували українських тенісистів на Відкритому чемпіонаті Австралії в Мельбурні зуміли пробитися у друге коло змагань.

Еліна Світоліна виграла у представниці Казахстану Юлії Путинцева 6-3 7-5. Поєдинок тривав 1 годину 39 хвилин. Додамо, що Світоліна подолала цю суперницю вперше в кар'єрі, до цього у неї було п'ять (!) невдалих спроб на різних рівнях.

Сергій Стаховський у драматичному матчі впорався з перспективним сербським гравцем Душаном Лайовичем- 6:3, 4:6, 6:4, 6:7(3), 6:4. Поєдинок проходив з перемінним успіхом для українця, однак у підсумку, його досвід дав про себе знати у четвертому сеті. 27-річний киянин вів 5:3 і мав матч бол, однак у підсумку дозволив супернику спочатку відновити рівновагу, а потім і перемогти на тай-брейку. У цей момент у серба виходило виграти чимало очок на своїй подачі, з прийомом якої у Стаховського виникли проблеми.

У вирішальній партії українець взяв себе в руки, зробив брейк у 7-му геймі, вийшов вперед-4:3 і поступово довів гру до перемоги.

Читайте також: Українець Стаховський здобув перемогу на тенісному турнірі у Франції

Таким чином, Світоліна у другий рік поспіль подолала стартовий раунд Australian Open. Стаховський ж вперше з 2012 року вийшов у друге коло. Втім, далі його чекає справжнє випробування - зустріч з іспанцем Давидом Феррером, якому українець програв у всіх попередніх матчах. Що стосується Світоліної, то її чекає менш досвідчена і титулована суперниця - Ніколь Гіббс із США, займає 96-е місце в світовому рейтингу.

Додамо, що не вдалося подолати перший раунд турніру українцю Іллі Марченко - він програв досвідченому канадця Мілоша Раоничу 6:7 (3), 6:7 (3), 3:6. Також програла у першому раунді і Леся Цуренко - американці Медісон Кіз 3:6, 5:7.

Не вдалося перемогти в Мельбурні українцю Олександру Долгополову - у зустрічі з італійцем Паоло Лоренці він програв у трьох сетах 4:6, 3:6, 2:6. Додамо, що саме Долгополов має найкращі показники на АТ - вихід до чвертьфіналу в 2012 році.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі