Світоліна і сестри Кіченок поставили нові рекорди у рейтингу WTA

Поділитися
Світоліна і сестри Кіченок поставили нові рекорди у рейтингу WTA Еліна Світоліна розташувалася на 26-му місці рейтингу © frontzmin.ua
На минулому тижні українські тенісистки вдало виступили на турнірі в Австралії та Китаї.

В опублікованому в понеділок щотижневому рейтингу WTA українські тенісистки добилися істотного прогресу.

В одиночному розряді Еліна Світоліна, як і очікувалося, встановила новий рекорд у своїй кар'єрі. 20-річна тенісистка піднялася на 26-е місце, поліпшивши своє положення відразу на 2 пункти. Нагадаємо, що це звершення стало можливим завдяки тому, що Світоліна дійшла до півфіналу престижного турніру рівня WTA Premier у Брисбені (Австралія).

Зазначимо, що Світоліна не спромоглась розвинути успіх початку року - на турнірі в Сіднеї вона програла вже в першому колі. Щоправда рівень її суперниці був високий - 10-я ракетка світу Єкатєріна Макарова з Росії.

Читайте також: Сестри Кіченок виграли титул у парному розряді турніру WTA у Шеньчжені

Залишається додати, що з чотирьох українських спортсменок, які коли-небудь пробивалися в топ-30 табелі про ранги, Світоліну в заочній боротьбі як і раніше випереджають Наталія Медведєва, яка в свій час піднімалася на 21-е місце, і Олена Бондаренко - завершила кар'єру в 2011-му році тенісистка поставила рекорд на позначці 19-е місце.

Також добилися істотного прогресу, але в парному рейтингу, і українки Надія та Людмила Кіченок. Завдяки перемозі на турнірі у китайському Шеньчжені, вони встановили особисті рекорди. Так, Людмила піднялася c 79-го на 62-е місце, а Надя - зі 130-го на 85-е. Слід додати, що в парному рейтингу кращий результат серед українок має Ольга Савчук, яка йде на 57-й сходинці.

Що стосується інших українських тенісисток, то в одиночному рейтингу топ-100 крім Світоліної розташувалася ще і Леся Цуренко (90). Трохи нижче - на 124-й сходинці розташувалася Марина Заневська, Катерина Козлова - 138-я.

Кращими українцями у чоловічому рейтингу ATP залишаються Олександр Долгополов (23-е місце) і Сергій Стаховський (69-е).

Читайте також: Федерер став третім тенісистом в історії, що перемагав у всіх можливих турнірах

Завдяки перемогам в Австралії Світоліна видала найкращий старт в кар'єрі. На рахунку було три перемоги поспіль, тоді як раніше вона не могла продовжити серію навіть до двох успішних результатів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі