Суркіс представив позицію ФІФА щодо кримських команд: сезон вони дограють в Україні

Поділитися
Суркіс представив позицію ФІФА щодо кримських команд: сезон вони дограють в Україні
Екс-президент Федерації футболу України, а нині один з віце-президентів УЄФА вважає, що футбол має нести миротворчу функцію, не перетинаючись із політичною площиною.

Григорій Суркіс, колишній президент ФФУ і нинішній віце-президент УЄФА розповів, що вже мав розмову з головою ФІФА Зеппом Блаттером про долю кримських "Таврії" та "Севастополя", керівництво яких тією чи іншою мірою заявило про бажання приєднатися до російських змагань.

За словами Суркіса, у даний момент слід зробити все можливе, щоб футбольні чемпіонати у Криму тривали.

"Я мав зустріч із Блаттером, і одне із питань, які я поставив - позиція ФІФА щодо кримських команд. Адже це не тільки "Севастополь" і "Таврія", а ще і "Титан". А аматорський футбол хіба нас не цікавить? Його офіційна позиція така - цей сезон кримські клуби повинні відіграти в чемпіонаті України, а потім вже на рівні консультацій на найвищому рівні буде вирішуватися їхня доля", - коротко описав думку головного футбольного чиновника світу Суркіс в інтерв'ю каналу "Україна".

"На даному етапі, у рамках миротворчої місії, ми повинні зробити все, щоб чемпіонат у Криму не припинявся. Йде політична дискусія, йдуть дебати. Іншими словами, є політичне протистояння, а футбол і спорт повинні бути поза політикою", - вважає колишній президент Федерації футболу України.

Нагадаємо, що раніше генеральний директор "Таврії" Олександр Бойцан відзначив, що його команда у першу чергу грає для вболівальників, які, напевно, хотіли б бачити команду у російській першості. А президент "Севастополя" Олександр Красильников заявив, що його підопічні обов'язково дограють сезон в українській Прем'єр-лізі.

Також Суркіс спростував будь-які чутки про те, що може повернутися у Федерацію футболу України на керівну посаду у Федерації футболу України - через внутрішні конфлікти президента Анатолія Конькова і його підлеглих. Колишній президент ФФУ вважає, що у його житті керівництво українським футболом - пройдений етап.

"Я готовий допомагати українському футболу. Готовий робити все можливе, ділячись своїми знаннями, досвідом, професіоналізмом. Зрештою, мені сьогодні функція лобіювання, в хорошому сенсі цього слова, надана повною мірою для реалізації масштабних завдань, які стоять перед ФФУ. Але це все можна робити, не сидячи у кріслі президента Федерації", - пояснив свою позицію Суркіс.

Нагадаємо, що Григорій Суркіс був президентом ФФУ протягом 12 років, починаючи з 2000 року. !zn

Читайте також:

В УЄФА нічого не знають про плани Росії на "Таврію" і "Севастополь"

У ФФУ заявили про єдність українського чемпіонату: кримських команд в чемпіонаті РФ не буде

Легендарний Ромаріо назвав президента ФІФА злодієм і шантажистом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі