Судді чемпіонату України почнуть використовувати зникаючий спрей

Поділитися
Судді чемпіонату України почнуть використовувати зникаючий спрей Спрей з'явиться і в українському футболі © BBC Україна
Знаменита футбольна новинка з'явиться в арсеналі арбітрів вже в 6-му турі чемпіонату.

Куратор системи арбітражу в Україні П'єрлуїджі Колліна розповів про нововведення в українському чемпіонаті - зникаючий спрей.

"Нам приємно, що арбітри будуть використовувати цю новинку, як це робиться на змаганнях ФІФА, УЄФА та європейських чемпіонатах. Спрей необхідний для того, щоб позначити місце, з якого виконується штрафний удар, і позначити, де має розміщуватися стінка. Це спрей, можна сказати, другого покоління. У минулому сезоні на матчах, де він використовувався, деякі гравці були не дуже задоволені піною. Деякі футболісти її прибирали. УЄФА взяв це до уваги і прийняв рішення використовувати новий продукт. Тому зараз це більше не піна, а свого роду фарба, яка зникає через кілька секунд", - заявив Колліна.

"В Україні буде використовуватися саме цей спрей. Була невелика затримка, пов'язана з імпортом продукту, так як було важко завезти його в швидкі терміни. Однак ми подолали ці труднощі, і в наступному турі ви побачите, як арбітри використовують цей новий засіб. Думаю, це наблизить нас до решти Європи. Вартість балончика - 2 долара, виробник Бельгія. Ми протестували цей продукт. Якщо йде дощ, то ефективність спрею буде менше, але це прикордонні ситуації".

Зазначимо, що вперше на професійному рівні спрей використовували в чемпіонаті Бразилії 2001-го року. Влітку 2014-го року спрей з'явився на бразильському чемпіонаті світу, після чого речовина отримала визнання в європейських топ-лігах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі