Суд заарештував банківський рахунок ФК «Таврія»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Центральний районний суд Сімферополя прийняв рішення про арешт гривневого рахунку футбольного клубу «Таврія» у кримському філіалі «Приватбанку». Арешт проведено за ініціативою прокуратури, яка у грудні порушила кримінальну справу стосовно службових осіб ФК «Таврія».

Досудовим слідством встановлено, що 30 вересня 1997 року і 13 січня 1998 року службовими особами ФК «Таврія» укладено договори оренди з КП ЖЕО Центрального району Сімферополя на нежитлові приміщення загальною площею 9540 і 2200 метрів, розташовані на вул. Пушкіна-35, за ціною приблизно у 12 гривень за 1 кв м для організації торгових місць.

За законом ФК «Таврія» могла передавати ці приміщення у суборенду, але за ціною, що не перевищує 12 гривень, тобто суми, яку футбольний клуб платив до бюджету кримської столиці за оренду.

Однак, підкреслили у прокуратурі, службові особи ФК «Таврії», «діючи умисно та зловживаючи службовим становищем, з особистих корисливих мотивів, у порушення вищевказаних норм законодавства, укладали договори суборенди вищевказаних приміщень, в яких навмисне, істотно завищено орендну плату, а саме: сума орендної плати за 1 кв м становить 500 гривень».

Правоохоронці дійшли висновку, що внаслідок протиправних дій місцевому бюджету Сімферополя завдано матеріального збитку у розмірі понад п'ять мільйонів гривень.

Суд прийняв доводи прокуратури і ухвалив рішення про арешт рахунка «Таврії». «Грошові кошти, що знаходяться на рахунках юридичної особи може бути повернено на користь держави», - пояснюється у вердикті.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі