Став відомий принцип відбору збірної України на футбольний ЧС-2022

Поділитися
Став відомий принцип відбору збірної України на футбольний ЧС-2022 Всього від Європи буде розіграно 13 путівок © ФК Шахтер
Кваліфікація на ЧС для європейських збірних буде проходити в два етапи.

УЄФА показав структуру відбіркового турніру чемпіонату світу 2022 року з футболу, в якому візьме участь і збірна України.

Відбірковий турнір, в якому будуть розігруватися 13 путівок, повинен стартувати в березні 2021, а завершиться матчами плей-офф у березні 2022 року.

На першому етапі 55 європейських збірних будуть розбиті на десять груп: у п'яти виступлять по шість команд, ще в п'яти - по п'ять. Цей етап пройде з березня по листопад 2021 року. Безпосередньо на ЧС-2022 потраплять лише переможці груп.

Десять команд, які посіли другі місця, плюс дві найкращі збірні Ліги націй 2020/21 (з числа тих, хто не займе перше/друге місце у відбірних групах на ЧС-2022), розіграють ще три путівки в стикових поєдинках плей-офф. 12 учасників спочатку у стикових півфінальних матчах визначать шість, потім у фінальних – трьох найсильніших.

Нагадаємо, чемпіонат світу в Катарі пройде з 21 листопада по 18 грудня 2020 року в семи містах: Досі, Лусаілі, Аль-Вакре, Аль-Хорі, Аль-Райані, Умм-Салале і Мадінат-аш-Шамале.

Відзначимо, що замість звичних 30-31 дня світовий форум триватиме всього 28 днів, щоб у меншій мірі торкнутися європейських чемпіонатів.

Раніше повідомлялося про те, що на ЧС-2022 з футболу в Катарі зіграють 32 команди.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі