"Сталь" вже надрукувала афіші до матчу Прем'єр-ліги

Поділитися
"Сталь" вже надрукувала афіші до матчу Прем'єр-ліги "Сталь" готова грати в УПЛ
Дніпродзержинський клуб готується зіграти в УПЛ, хоча рішення про те, хто замінить у чемпіонаті "Металург", ще не прийнято.

Дніпродзержинська "Сталь", не чекаючи рішення клубів Прем'єр-ліги, готується грати в елітному українському дивізіоні. Клуб з Дніпродзержинська, схоже, впевнений, що саме він, а не "Іллічівець", замінить в УПЛ донецький "Металург", який оголосив себе банкрутом.

Рішення щодо чотирнадцятого учасника нового сезону Прем'єр-ліги буде прийнято 14 липня в Одесі на Загальних зборах клубів, після чого це рішення має підтримати ФФУ. Однак "Сталь" вже почала друк афіш до матчу першого туру чемпіонату проти київського "Динамо", який має відбутися найближчої неділі в Дніпропетровську.

Зазначимо, що перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко ситуацію з заміною "Металурга" прокоментував таким чином: "Заява донецького "Металурга" датована 9 липня 2015 року. До цього моменту загальні збори Прем'єр-ліги 17 червня і виконком ФФУ 18 червня вже затвердили підсумки спортивного сезону-2014/2015. Таким чином, заява "Металурга" припадає на міжсезоння, коли вже не діє попередній регламент Прем'єр-ліги і не вступив в силу новий регламент – змагання ще не почалися. Ця ситуація не передбачена статутом ФФУ, регламентом УПЛ і договором між Прем'єр-лігою та ФФУ про проведення змагань".

"По-перше, "Іллічівець" посів останнє місце і вибув з Прем'єр-ліги, його місце зайняла "Олександрія", яка виграла Першу лігу. У той же час "Металург" за підсумками сезону-2014/2015 зберіг місце в УПЛ. По-друге, необхідно взяти до уваги проект об'єднання двох професійних футбольних клубів: ФК "Металург" і ФК "Сталь". Саме в рамках цього проекту "Сталь" вийшла зі складу Професіональної футбольної ліги України. По-третє, "Сталь" зайняла високе друге місце в першій лізі сезону-2014/2015. По-четверте, дніпродзержинський клуб пройшов атестацію і висловив бажання брати участь у змаганнях Прем'єр-ліги. Отже, слід з увагою і повагою поставитися до рішення, яке Прем'єр-ліга, мабуть, прийме на загальних зборах у вівторок, 14 липня, однак остаточне рішення – за виконкомом ФФУ", – сказав Бандурко в інтерв'ю MatchDay.

Нагадаємо, президент ФФУ Андрій Павелко зазначав, що "Іллічівець" та "Сталь" мають рівні шанси зайняти місце в Прем'єр-лізі.

Читайте також: Об'єднання "Сталі" та донецького "Металурга" може не відбутися

Раніше гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін заявив, що місце в еліті однозначно повинен зайняти "Іллічівець", тоді як віце-президент дніпродзержинського клубу Микола Колючий зазначив, що в УПЛ повинна опинитися як раз "Сталь".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі