Стаховський знову наблизився до топ-50 рейтингу АТР

Поділитися
Стаховський знову наблизився до топ-50 рейтингу АТР Сергій Стаховський - 53-я ракетка світу © facebook.com/Open13
Минулого тижня український тенісист дійшов до півфіналу турніру в Марселі, де він поступився майбутньому переможцю Жилю Сімону.

Український тенісист Сергій Стаховський завдяки виходу в півфінал турніру АТР-250 у Марселі зумів поліпшити свої позиції в світовому рейтингу. 28-річний киянин після істотного прогресу минулого тижня піднявся ще на 6 позицій і тепер посідає 53-е місце.

Це найкраща позиція українця в табелі про ранги, починаючи з серпня 2011 року, коли він займав 41-е місце, проте із-за невдалої гри за тиждень опустився на 55-е місце.

На цьому тижні Стаховський зіграє на турнірі АТР-500 в Дубаї, і лише в разі проходу як мінімум у третє коло зможе піднятися в рейтингу. Його суперником буде чех Лукаш Росол, якого Стаховський обіграв у першому колі Марселя.

Додамо, що суттєво погіршив позиції першої ракетки України Олександр Долгополов, опустившись з 24-го на 33-е місце. Падіння продовжиться і наступного тижня, якщо Долгополов не зуміє гідно виступити на турнірі в Акапулько, де в минулому сезоні він дійшов до чвертьфіналу.

Слід зазначити, що в жіночому рейтингу новий рекорд встановила 20-річна Катерина Козлова, яка піднялася до 109-го місця, ставши третьою після Еліни Світоліної і Лесею Цуренко ракеткою України.

У п'ятницю 20 лютого Сергій Стаховський обіграв в 1/4 фіналу турніру в Марселі 7-ю ракетку світу Стена Вавринку зі Швейцарії. Це була третя в кар'єрі перемога українця над тенісистами топ-10 АТР. У півфіналі Стах програв майбутньому переможцю Жилю Сімону в трехсетовой матчі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі