Справа про договірний матч: «Металіст» позбавлений «бронзових» медалей

Поділитися
© moskva.com
У вівторок, 19 жовтня, відбулося засідання Апеляційного комітету Федерації футболу України (ФФУ) за так званою справою про договірний характер матчу між харківським «Металістом» та львівськими «Карпатами». За його результатами було трохи пом'якшено покарання клубам, винесене раніше Контрольно-дисциплінарним комітетом (КДК) ФФУ. Водночас «Металіст» було позбавлено «бронзових» медалей Чемпіонату України 2007/2008.
У вівторок, 19 жовтня, відбулося засідання Апеляційного комітету Федерації футболу України (ФФУ) за так званою справою про договірний характер матчу між харківським «Металістом» та львівськими «Карпатами». За його результатами було трохи пом'якшено покарання клубам, винесене раніше Контрольно-дисциплінарним комітетом (КДК) ФФУ. Водночас «Металіст» було позбавлено «бронзових» медалей Чемпіонату України 2007/2008.У ФФУ не уточнили, кому тепер перейдуть нагороди. Четверте місце тоді посів дніпропетровський «Дніпро». Окрім того, Апеляційний комітет ФФУ позбавив «Металіста» і «Карпат» дев'яти очок, проте не в цьому сезоні, як раніше постановив КДК, а в наступному. Також були пом'якшені покарання гравцям і функціонерам клубів. Замість довічного відсторонення від футбольної діяльності екс-гравцеві «Карпат» Сергію Лащенкову та заступнику гендиректора «Металіста» Євгену Красніковц дали по п'ять років дискваліфікації. Гендиректору «Карпат» Ігорю Дедишину - три роки замість п'яти. При цьому всі футболісти «Карпат», які брали участь у тій грі, дискваліфіковані на два роки умовно. При цьому представники обох клубів вже заявили, що подаватимуть апеляцію на вердикт ФФУ до найвищої інстанції - Спортивного арбітражного суду у Лозанні.

За матеріалами: ФФУ, Спорт-Экспресс

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі