Спонсори ФІФА вимагають негайної відставки Блаттера

Поділитися
Спонсори ФІФА вимагають негайної відставки Блаттера Блаттер втратив підтримку спонсорів © lequipe.fr
Скандали у футбольній організації шкодять іміджу найбільших корпорацій світу.

Транснаціональні компанії Coca-Cola, Mcdonald's і Visa, які вже багато років є спонсорами ФІФА, прямо заявляють про підтримку відставки президента керівного органу світового футболу Йозефа Блаттера.

На думку керівників компаній, такий крок спричинить відновлення довіри футбольної громадськості до ФІФА і зростання репутації спонсорів, які також опинилися під ударом після гучних скандалів і арештів.

"Події останніх тижнів продовжують знижувати репутацію ФІФА і рівень публічної довіри до його керівництва. Ми вважаємо, що негайна відставка президента ФІФА Зеппа Блаттера повністю відповідає інтересам світового футболу. Вона дозволить розпочати процес ефективних реформ, які так необхідні організації", - свідчить заява Mcdonald's.

У Coca-Cola відзначили, що ФІФА "потребує термінової та всеосяжної реформи, яка може бути проведена тільки в умовах абсолютно незалежного підходу", а "догляд Блаттера дозволить розпочати процес реформування, що допоможе організації повернути довіру всіх, хто любить футбол".

Не стали мовчати і в компанії Visa: "Враховуючи події минулого тижня, очевидно, що негайна відставка Зеппа Блаттера повністю відповідає інтересам ФІФА та спорту в цілому".

Читайте також: Путін назвав Блаттера гідним Нобелівської премії

Нагадаємо, що минулого тижня було відкрито кримінальну справу щодо Блаттера за привласнення і розтрату грошових коштів, а також недбалість біля керма керівного органу футболу. Зокрема, є підозри по виплаті 2 мільйонів швейцарських франків Мішелю Платіні з казни організації. Глава УЄФА вже визнав отримання грошей від Блаттера, але повідомив, що це була виплата за контрактом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі