Швейцарія перевірить причетність Аргентини та Бразилії до перемоги заявки Катару на ЧС-2022

Поділитися
Швейцарія перевірить причетність Аргентини та Бразилії до перемоги заявки Катару на ЧС-2022 Федерація футболу Аргентини могла отримати понад 2 млн доларів, а Федерація футболу Бразилії - більше одного млн доларів © Sky Sports
Гроші, отримані Аргентиною та Бразилією, були хабарем за голоси на користь Катару.

Швейцарська прокуратура вивчає обставини проведення товариського матчу Бразилія – Аргентина Катарі за три тижні до виборів місця проведення ЧС-2022, пише видання The Guardian.

Офіс швейцарського генерального прокурора каже, що у нього в розпорядженні є документи від агентства Кентаро (воно займалося організацією матчів) про те, що гроші, отримані бразильською та аргентинською сторонами, були хабарем за голоси на користь Катару на виборах. Слідчі підозрюють, що заплачені кошти допомогли Катару роздобути голоси аргентинця Хуліо Грондони і бразильця Рікардо Тейшейри. На той момент вони були членами виконкому ФІФА.

Передбачається, що близько двох мільйонів доларів могла отримати Федерація футболу Аргентини і трохи більше одного мільйона доларів – Федерація футболу Бразилії.

Раніше повідомлялося, що ФІФА може перенести чемпіонат світу-2018 з Росії в Катар.

Поки ще чинний президент ФІФА Зепп Блаттер подав у відставку на тлі великого корупційного скандалу, який розпочався 27 травня, коли за підозрою в корупції були затримані високопоставлені чиновники.

Через корупційний скандал ФІФА призупинила прийом заявок на проведення чемпіонату світу-2016. Раніше планувалося, що країна-господарка турніру буде названа в травні 2017 року. Головним кандидатом на проведення світового форуму називалися США, а в числі можливих бажаючих - Канада, Колумбія та Мексика.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі