"Шахтар" втримав нічию у матчі з "Рапідом" і вийшов у груповий етап Ліги чемпіонів

Поділитися
"Шахтар" втримав нічию у матчі з "Рапідом" і вийшов у груповий етап Ліги чемпіонів "Шахтар" ледь не віддав супернику путівку в ЛЧ © ФК Шахтер
"Гірники" могли двічі пропустити в кінцівці зустрічі, але все-таки добилися необхідного результату.

Після перемоги у Відні "Шахтар" в рамках раунду плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів приймав "Рапід" у Львові. "Гірники" забрали у своїх вболівальників купу нервів, але все-таки вийшли в груповий етап турніру.

У порівнянні з попереднім матчем Мірча Луческу провів лише одну заміну в стартовому складі своєї команди. Замість Кучера в центрі оборони з'явився Кривцов. Шевчук, як і раніше, залишився в запасі, а Степаненко все-таки вийшов на поле.

Перший тайм вийшов дуже насиченим на події. Вже в перші півгодини команди відзначилися чотири рази. "Гірники" з перших хвилин захопили ініціативу і швидко забили перший гол - красивий обвідний удар з-за меж карного майданчика завдав Марлос. Здавалося, що доля протистояння практично вирішена (2:0 за сумою двох зустрічей), однак протягом 15 хвилин "Рапід" перевернув все з ніг на голову. Спершу відзначився Шауб, який зіграв головою на добиванні після удару з шести метрів. А потім Кривцов прямо перед штрафним майданчиком збив Берича, а Хоффман пострілом зі штрафного не залишив шансів П'ятову - 1:2, рахунок, який виводив у груповий етап ЛЧ вже австрійців. Відігралися "гірники" досить швидко - Гладкий підкараулив помилку оборони гостей і в дотик переправив м'яч у ворота після подачі з правого флангу - 2:2.

У другому таймі команди почали грати в досить відкритий футбол, причому "Шахтар" виглядав далеко не краще суперника: небездоганно грала оборона, а атака практично не турбувала Новоту. У підсумку команди дісталися валідольної кінцівки, в якій "Шахтарю" дуже сильно пощастило. На 88-й хвилині арбітр вилучив капітана "Рапіда" Зоннляйтнера, який завадив П'ятову ввести м'яч в гру і отримав другу жовту картку. Але вдесятьох "Рапід" міг забити двічі. На 90-й хвилині відверто пробачив "гірників" Берич. Ніхто не заважав форварду "Рапіда" пробити головою метрів з семи, проте після його потужного удару м'яч пролетів поруч зі штангою. А на останній доданій хвилині П'ятов помилився, забираючи м'яч після штрафного, однак після добивання Просеніка господарів врятувала штанга воріт.

"Шахтар" - "Рапід" - 2:2 (3:2 за сумою двух зустрічей)

Голи: Марлос, 10, Гладкий, 27 - Шауб, 13, Хоффман, 22

"Шахтар": П'ятов, Срна, Кривцов, Ракицький, Азеведо, Фред, Степаненко, Марлос, Тейшейра, Тайсон (Бернард, 87), Гладкий (Едуардо, 83).

"Рапід": Новота, Павеліч, Зоннляйтнер, Дібон, Ауер, Пецос, Шауб (Просенік, 85), Хоффман (Шобесбергер, 63), Кайнц, Граховац (Шваб, 70), Берич.

Попередження: Фред, 45, Гладкий, 61, Марлос, 68, Срна, 82 - Зоннляйтнер, 59, Дібон, 68

Видалення: Зоннляйтнер, 88 (друга жовта)

Жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів відбудеться 27 серпня. "Шахтар" має шанси опинитися в другій корзині.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі