"Шахтар" бере курс на омолодження та українізацію складу

Поділитися
"Шахтар" бере курс на омолодження та українізацію складу Луческу впевнений, що конкурувати з "Динамо" буде непросто © ФК Шахтер
Мірча Луческу готовий розлучитися з трьома бразильцями і працювати з клубними вихованцями.

Віце-чемпіон України донецький "Шахтар", який зараз готується до сезону в австрійському Гоїнгу, планує українізувати і омолодити склад. Про це заявив головний тренер команди Мірча Луческу.

"Зараз чекаємо на приїзд футболістів, які були в національних збірних, і ще кількох бразильців, які поки не повернулися. Наступні товариські поєдинки визначать, хто буде в складі команди в чемпіонаті, - наводить слова Луческу офіційний сайт "Шахтаря", - Ми готові до того, щоб відпустити або продати гравців, які вже давно захищають кольори нашого клубу: в першу чергу, Дугласа Косту, Луїса Адріано, а також Фернандо. По цим футболістам ми зараз перебуваємо в переговорному процесі. На жаль, в Україні змінилися умови, дуже багато перельотів, ми постійно перебуваємо в дорозі. Думаємо про те, щоб команда стала більш українською і більш молодою".

Нагадаємо, на зборах з командою працює ряд вихованців клубної академії "Шахтаря" (Малишев, Караваєв, Гринь та інші), а раніше генеральний директор донецького клубу Сергій Палкін заявив, що "Шахтар" не збирається продавати кращого бомбардира молодіжного чемпіонату світу Віктора Коваленка. У той же час у це міжсезоння донецький клуб поки не підписав нікого.

Також Луческу розповів про завдання команди на сезон, підкресливши, що "Шахтар" знаходиться не в рівному становищі з "Динамо": "Упевнений, що в цьому чемпіонаті буде важко. Все так організовано, щоб максимальні шанси мав тільки один клуб. Я кажу про київське "Динамо", яке 80 відсотків матчів проводить вдома, за підтримки своїх уболівальників. В таких умовах дуже складно конкурувати. Що стосується єврокубків, то завдання номер один - пройти два кваліфікаційні раунди і вийти в груповий етап Ліги чемпіонів. Будемо битися і в чемпіонаті, і за Кубок України. Повторюся, шанси у нас з суперниками неоднакові. Ми в складній ситуації. На жаль, навіть у нашого президента зараз немає можливості постійно перебувати з командою, бути присутнім на стадіоні, як це було завжди. Але ми з ним спілкуємося".

Читайте також: УПЛ: "Шахтар" незадоволений форматом, "Динамо" виступає за розширення, але тільки в майбутньому

Нагадаємо, останній чемпіонат України "Шахтар" завершив на другому місці, відставши від "Динамо" на 10 очок. 14 липня "гірники" зустрінуться з киянами у матчі за Суперкубок України, який пройде в Одесі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі