Шахи увійдуть до програми наступної зимової Олімпіади

Поділитися
Шахи увійдуть до програми наступної зимової Олімпіади В шахи гратимуть взимку © gazeta.ru
У Пхенчані шахи будуть представлені в якості виставкового виду спорту.

Шахи вперше в історії будуть включені в програму Олімпійських ігор - причому зимових, які пройдуть в Кореї в 2018 році. Раніше Міжнародний олімпійський комітет не раз відмовлявся включати шахи до програми Ігор.

Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов повідомив, що шахи будуть представлені на зимових Олімпійських іграх у 2018 році в якості виставкового виду спорту. "Радий, що переговори з МОК успішно завершилися. Вважаю, що це перемога. Всі нові олімпійські види спорту, як, наприклад, керлінг, спочатку були в статусі виставкових. Це обов'язковий перший крок. Після Олімпіади-2018 відбудеться виконком МОК, на якому буде прийнято остаточне рішення про включення шахів в програму Олімпіад як повноправного учасника", - передає слова глави ФІДЕ ТАСС.

Також повідомляється, що у вересні на Генеральній асамблеї ФІДЕ буде вирішуватися питання про те, скільки команд буде представлено на Олімпіаді. Планується, що змагання пройдуть в особистій та командній першостях.

Відзначимо, що в хартії МОК зазначено, що зимові Олімпійські ігри включають в себе види спорту, пов'язані зі снігом або льодом. На думку Ілюмжинова, це правило найближчим часом можуть скасувати, або зробити приписку, що в програму Ігор також входять інтелектуальні види спорту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі