Сергій Стаховський через чотири роки повернув звання першої ракетки України

Поділитися
Сергій Стаховський через чотири роки повернув звання першої ракетки України Сергій Стаховський виграв парний розряд турніру в Ірвіна © Теннисный портал Украины
В кінці січня 2011 року Олександр Долгополов завдяки стабільним результатами на великих турнірах надовго став кращим тенісистом в Україні, випередивши більш досвідченого Стаховського.

Український тенісист Сергій Стаховський у новому рейтингу АТР вперше з січня 2011 року виявився вище свого співвітчизника Олександра Долгополова.

Долгополов не зумів повторити вдалий торішній виступ на турнірі в Індіан-Веллсі, коли він вийшов в півфінал, і вилетівши в третьому колі, позбувся великої кількості турнірних очок. В результаті, 26-річний киянин впав з 41-го на 65-е місце. Стаховський ж хоч і вилетів раніше з Мастерса, а потім не зумів захистити залікові пункти на "челленджері" в Техасі, опустився всього на одну позицію в рейтингу і виявився вище конкурента.

Примітно, що 2015 рік Долгополов починав в топ-30, а Стаховський у топ-60. Ключовим у боротьбі за перше місце в українському заліку став 2010 рік, коли Долгополов почав демонструвати хороші результати на великих турнірах. Влітку він випереджав Стаховського кілька разів, а вже на початку 2011-го надовго взяв звання першої ракетки країни.

За чотирирічний термін перебування на вершині українського тенісу Долгополов встановив свій особистий рекорд у світовій табелі про ранги - 13-е місце в січні 2012-го, а Стаховський кілька разів навіть залишав топ-100.

Читайте також: Стаховський не підтримав переможну ходу українських тенісистів в Індіан-Уелса

Сам Стаховський відзначив своє лідерство досить оригінально: разом зі шведом Робертом Ліндштедтом він виграв парний розряд турніру в американському Ірвінзі (Техас).

Додамо, що в жіночому рейтингу істотного прогресу досягла Леся Цуренко, яка завдяки велиолепному виступу в Індіан-Веллсі піднялася відразу на 29 позицій - з 85-го на 56-е місце, встановивши особистий рекорд.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі