Сербські фанати влаштували погром в Італії, зірвавши матч відбору на Євро-2012

Поділитися
Сербські фанати влаштували погром в італійській Генуї, де ввечері у вівторок. 12 жовтня, мав відбутися відбірковий матч на Чемпіонат Європи 2012 року між збірними цих країн. У підсумку поєдинок був зірваний, травми у бійках отримали десятки людей.
Сербські фанати влаштували погром в італійській Генуї, де ввечері у вівторок. 12 жовтня, мав відбутися відбірковий матч на Чемпіонат Європи 2012 року між збірними цих країн. У підсумку поєдинок був зірваний, травми у бійках отримали десятки людей.Заворушення почалися ще за межами стадіону в Генуї. Сербські фанати, розлючені нещодавньою поразкою своєї збірної від естонців 1:3, закидали камінням автобус з гравцями. У результаті травму отримав сербський голкіпер Володимир Стойкович. Він навіть не потрапив до заявки на матч. При цьому вболівальники продовжували висловлювати невдоволення вже і на стадіоні. Перед стартом матчу віни запалили кілька десятків димових шашок, виламували крісла, а також влаштували бійку з італійськими поліцейськими, які підійшли до сектору, щоб втихомирити уболівальників. Незважаючи на заворушення на трибунах, поєдинок все ж таки розпочався. Однак команди грали лише шість хвилин. Після того, як сербські фанати знову почали влаштовувати безлади на трибунах, арбітр поєдинку шотландець Крейг Томсон дав вказівку зупинити матч. Дисциплінарний комітет УЄФА розгляне інцидент вже найближчим часом. Швидше за все, збірній Сербії буде зараховано технічну поразку з рахунком 0:3. За даними італійської поліції, під час заворушень постраждали 25 осіб, окрім того сербські фанати розтрощили кілька десятків вітрин і спалили один автобус. Президент футбольної федерації Сербії Томіслав Караджич вважає, що вболівальники ретельно підготувалися до зриву двобою. «Протягом двох днів ми відчуваємо себе як на пороховій бочці. Ми попереджали італійців, що щось подібне може трапитися. Все це було зрежисовано у Белграді, і це напад не на національну команду, а на сербську державу. Те що сталося - жахливо» - сказав він.

За матеріалами: УЄФА, SkyNews

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі