Ще чотири англійські клуби заборонили вувузели

Поділитися
У вівторок, 20 липня, ще кілька клубів англійської Прем'єр-ліги оголосили про заборону використання вувузел на своїх домашніх аренах.
У вівторок, 20 липня, ще кілька клубів англійської Прем'єр-ліги оголосили про заборону використання вувузел на своїх домашніх аренах. Першим клубом, який ввів подібні обмеження, став лондонський «Тоттенхем». Услід за «шпорами» про заборону вувузел на домашніх аренах оголосили «Арсенал», «Вест Хем», «Бірмінгем» і «Евертон». Про аналогічні заходи заявили декілька клубів, які виступають у нижчих дивізіонах англійського чемпіонату. «Тоттенхем» прийняв рішення щодо заборони після консультацій з поліцією і місцевою владою. Клуб мотивував заборону турботою про безпеку і здоров'я уболівальників. «Ми побоюємося, що присутність цих інструментів на стадіоні являє собою зайвий ризик, і може заглушити важливі повідомлення у разі надзвичайної ситуації», - зазначалося в заяві лондонського клубу. Невдовзі керівництво ще однієї столичної команди - «Арсеналу» - також заявило, що забороняє вувузели заради «безпеки уболівальників та їхньої насолоди грою». У «Бірмінгемі» повідомили, що врахували думку фанів і рекомендації комітету з безпеки на стадіоні. «Переважна більшість наших уболівальників заявили, що не хочуть чути вувузели на "Сент-Ендрюс"», - йдеться в заяві, розміщеній на офіційному сайті клубу. У «Вест Хемі» у свою чергу оголосили, що вувузели не тільки дратують оточуючих, але можуть використовуватися як зброя. При цьому «молотобійцям» формально не потрібно було вигадувати додаткових приводів для заборони, так як на їх домашній арені - «Аптон-парк-роуд» - вже давно заборонено з'являтися з музичними інструментами. У заяві керівництва «Евертона» зазначено, що під час чемпіонату світу клуб отримав безліч електронних листів з вимогою не допустити появи пластикових дудок на домашній арені. Саме рішення заборонити вувузели клуб пояснив не стільки дратівливим звуком, скільки турботою про свою репутацію перед керівництвом англійської футбольної асоціації. «В минулому у нас були проблеми з тим, що люди кидали різні об'єкти на поле, і Футбольна асоціація ясно дала зрозуміти, що у разі повторення подібного, на нас очікують санкції», - сказано в заяві «Евертона». Варто відзначити, що раніше керівництво англійського футболу оголосило, що не збирається вводити централізовану заборону, а залишає питання стосовно дудок на розсуд клубів. Вувузели отримали широку популярність під час Чемпіонату світу з футболу у ПАР. Використання цих галасливих дудок викликало несхвалення як вболівальників на стадіонах, так і телеглядачів. Вувузели на своєму стадіоні раніше вже заборонив англійський клуб «Саутгемптон» і празька «Спарта». Використовувати ці дудки не можна на матчах чемпіонату і Кубка Австрії. Окрім того, вувузели потрапили під заборону найпрестижнішого тенісного турніру - «Уїмблдону», усіх офіційних змагань із крикету і Кубка світу з регбі.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі