Ротань став рекордсменом за всю історію "Дніпра"

Поділитися
Ротань став рекордсменом за всю історію "Дніпра" Ротань більшу частину кар'єри провів у "Дніпрі" © football.ua
Український півзахисник провів свій 277 поєдинок у футболці дніпропетровського клубу в рамках чемпіонатів України.

Руслан Ротань, зігравши в матчі 1-го туру Прем'єр-ліги проти "Говерли" (1:1), встановив новий клубний рекорд "Дніпра". На рахунку Ротаня - 277 матчів у футболці дніпропетровського клубу в рамках вищого дивізіону чемпіонату України.

Капітан "Дніпра" залишив позаду себе Володимира Багмута, який в сумі зіграв 182 матчі в чемпіонатах СРСР та 94 у чемпіонатах України. Також 200 матчів у футболці "Дніпра" в елітному дивізіоні зіграли Сергій Назаренко (266 матчів/54 голи), Володимир Лютий (227/51), Андрій Русол (211/9), Олег Шелаєв (209/26) і Микола Медін (205/174 пропущених голи).

Руслан Ротань дебютував у вищій лізі чемпіонату України 7 листопада 1999 року в матчі "Дніпро" - "Кривбас". Минулого літа півзахисник, який по ходу кар'єри також грав за "Динамо", міг покинути "Дніпро", однак в останній момент передумав переходити до складу російського "Рубіна". У підсумку разом з "Дніпром" український півзахисник дістався до фіналу Ліги Європи, де дніпропетровці програли "Севільї". На думку багатьох експертів і вболівальників, у фіналі ЛЄ Ротань провів один з найкращих матчів у своїй кар'єрі.

Зазначимо, що рекорд за кількістю матчів в чемпіонатах України належить Шелаєву. Екс-гравець "Зорі", "Шахтаря", донецького "Металурга", "Дніпра", "Кривбаса" та "Металіста" провів в елітному дивізіоні 412 матчів.

Читайте також: Ротань відповів всім недоброзичливцям "Дніпра"

Нагадаємо також, що в минулому сезоні кращим бомбардиром "Дніпра" в історії чемпіонатів України став Євген Селезньов. На даний момент на його рахунку 58 голів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі